Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Første fundament til Kriegers Flak på plads

Søgeord:

25. maj 2020  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

322 gange

Læses i øjeblikket af:

2

Parken bliver senest driftsklar ved udgangen af 2021.

 

Det første fundament til Vattenfalls havmøllepark Kriegers Flak, der ligger 15-40 kilometer ud for den danske kyst, er blevet placeret i Østersøens havbund.

 

På fundamenterne vil der blive monteret 72 vindmøller, som skal udgøre Danmarks største havmøllepark med en kapacitet, der kan dække det årlige elforbrug i omkring 600.000 danske husstande.

 

- Fundamentet udgør den første, synlige del af selve vindmølleparken på havet. Det er en milepæl i udviklingen af det her fantastiske projekt og i Vattenfalls rejse frem mod at gøre det muligt at leve fossilfrit, siger Jacob Nørgaard Andersen, country manager for Vattenfall i Danmark.

 

Installationen af fundamenterne forventes at fortsætte ind i efteråret i år, og opførelsen af selve vindmøllerne vil blive påbegyndt i 2021. På trods af restriktionerne i forbindelse med COVID-19-pandemien kører opførelsen af Kriegers Flak efter planen, så vindmølleparken kan være fuldt driftsklar senest ved udgangen af 2021.

Kriegers Flak er det seneste og det største af Vattenfalls havbaserede projekter i Danmark. De andre er Horns Rev 3, der blev indviet sidste år, og Vesterhav Syd & Nord, der efter planen skal være i fuld drift senest ved udgangen af 2023.

 

Under nedramningen af fundamenterne vil der blive gjort brug af et dobbelt boblegardin omkring de enkelte fundamenter for at minimere støjen af hensyn til havpattedyrene.

 

De såkaldte monopæl-fundamenter er fremstillet af EEW-SPC i Rostock. Oven på fundamenterne vil der blive monteret overgangsstykker fra Bladt Industries. De skal bære de 8,4 MW store vindmøller fra Siemens Gamesa. Fundamenterne vil blive transporteret og installeret af Van Oord.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk