Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Første spadestik på Femern-forbindelsen

Søgeord:

3. januar 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

530 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Femern Link Contractors gik i jorden på årets første dag.

 

Entreprenørkonsortiet Femern Link Contractors startede den 1. januar 2021 anlægsarbejdet på tunnelen under Femern Bælt, og dermed er første spadestik taget til et af danmarkshistoriens største anlægsarbejder. Det drejer sig om anlæg af selve sænketunnelen samt tilhørende tunnelportal og ramper.

 

Efter 25 års planlægning er dagen således kommet, hvor de mange tusinde sider med analyser og rapporter bliver til en byggeplads.

 

- Et af danmarkshistoriens største anlægsarbejder kan nu gå i gang. Mange tusinde medarbejdere får deres faste arbejdssted i Rødbyhavn de næste 8,5 år. Jeg ser frem til, at vi kan tage tunnelen i brug i 2029, og ønsker FLC, de mange medarbejdere og Femern A/S held og lykke med arbejdet, siger transportminister Benny Engelbrecht.

Der var planlagt en markering af begivenheden mandag den 4. januar 2021 ved et første spadestik-arrangement ved Rødbyhavn. Coronarestriktionerne har imidlertid forhindret gennemførelsen af arrangementet, der i stedet markeres virtuelt med deltagelse af forbundstransportminister Andreas Scheuer, Slesvig-Holstens transportminister Bernd Buchholz og EU-koordinator for Scan-Med-korridoren, Pat Cox. Det forventes, at der bliver mulighed for en fysisk markering af anlægsarbejdet i løbet af 2021. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk