Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Fragtmænd: Onlinemøder sparer tid og penge

Søgeord:

15. juni 2020  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

240 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Coronakrisen tvang Danske Fragtmænd til at holde flere onlinemøder. Det har sparet dem tid og penge. 

Ny analyse viser, at stort set alle virksomheder vil holde flere onlinemøde fremover.

Da coronakrisen ramte Danmark og mange ansatte på danske virksomheder blev sendt hjem, blev onlinemøder en nødvendighed. Nu viser en ny analyse fra konsulentvirksomheden Convinced, at 93 procent af virksomhederne regner med, at der kommer flere onlinemøder i fremtiden.

 

Det skriver DI Business.

 

Det gælder blandt andet for transport-og logistikvirksomheden Danske Fragtmænd, som coronakrisen har tvunget til at holde flere onlinemøder. Det har der ifølge administrerende direktør Jørn P. Skov været flere fordele ved.

 

- De tager en tredjedel af tiden sammenlignet med fysiske møder. Der er ikke den samme mulighed for at diskutere fodbold og aftensmad, inden mødet går i gang. Strukturen har været strammere, siger han.

Effektive salgsmøder

Besvarelserne fra virksomheder i analysen bakker Jørn P. Skov op i, at møderne tager kortere tid. 82 procent af virksomhederne svarer, at onlinemøder oftest bliver afviklet hurtigere. Desuden er de mere effektive.

 

- I salgsafdelingen har vi holdt en del flere onlinemøder. Det har både været interne og eksterne møder. De har været mere effektive, fordi man taler mere om det, man har planlagt at tale om, siger Jørn P. Skov.

 

Ifølge ham er det ikke bare på møderne, effektiviteten er større. Hverdagen bliver også mere effektiv, fordi mødedeltagerne ikke skal køre rundt på landevejene, når de skal til og fra møder.

Det sociale element mangler

Både de adspurgte i analysen og Danske Fragtmænd ser store fordele ved onlinemøderne. Men møderne har også deres begrænsninger.

 

De ansatte i virksomhederne svarer, at de i gennemsnit kan koncentrere sig i 84 procent af tiden til fysiske møde. Til onlinemøderne falder det tal til 74 procent.

 

- Udfordringerne ved onlinemøder er, at nogle detaljer går tabt. Og så skal man ikke underkende, at der er et socialt element i at gå på arbejde. Det forsvinder på onlinemøder. Så det er et vigtigt element, fordi det giver noget til arbejdsglæden, siger Jørn P. Skov.

 

Opbyg en kultur omkring onlinemøder

Chef for ledelse og virksomhedsudvikling i Dansk Industri (DI) Pernille Erichsen mener, det er vigtigt med nærvær på onlinemøderne. Kameraet skal være tændt, mimikken skal være god, og så skal deltagerne kigge ind i kameraet i stedet for skærmen.

 

- Onlinemøder er effektive, tidsbesparende og ikke mindst CO2-besparende.Men der skal opbygges en kultur omkring onlinemøder. Det er lederne ansvarlige for. De skal gå forrest og være opmærksomme på, at de er kulturbærere for mødet, siger hun.   /Smir

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk