Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Fuldfører overtagelse af Loom

Søgeord:

10. december 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

208 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Tratons Rio udvider tjenesterne til speditører.

 

Rio, det digitale brand hos producenten af erhvervskøretøjer Traton Group, har gennemført overtagelsen af Loom Technologies GmbH med base i Paderborn, Tyskland. Købsaftalen blev indgået i juli 2021, og overtagelsen blev afsluttet den 6. december 2021.

 

Med det strategiske opkøb tilføjer Rio transportstyringsløsninger til sin producentuafhængige logistikplatform og udvider derved massivt de services, det kan tilbyde transportører. Looms TMS Cartright, en fuldt ud omfattende produktportefølje til transportstyring og ordrekommunikation, muliggør effektiv planlægning, styring og optimering af varestrømme. Fra nu vil softwaren blive videreudviklet og markedsført under Rio-brandet.

 

- Den aktuelle udfordring i globale forsyningskæder er at finde samarbejdstilgange for alle de involverede interessenter – fra transportører til speditører til afsendere. Det er afgørende at sikre, at der skabes en betydelig merværdi for alle disse parter. Med den strategiske overtagelse af Loom Technologies tager vi et vigtigt skridt i netop den retning. Vi udvider vores serviceudbud og vil i fremtiden kunne koble vores aktiviteter på afskiber- og speditørsiden endnu mere effektivt, siger Jan Kaumanns, administrerende direktør hos Rio.

- Med integrationen af Loom konsoliderer vi også vores omfattende ekspertise inden for logistik-it og i udviklingen af webbaserede, modulære og individuelt konfigurerbare it-tjenester og -grænseflader.

 

Loom Technologies blev grundlagt i Paderborn i 2015. Med sit TMS Cartright har den unge virksomhed med omkring 25 ansatte haft fokus på optimering af logistikprocesser samt på omkostningsbesparelser og brugervenlighed. TMS Cartright, som nu vil blive markedsført under Rio-brandet, kan konfigureres i overensstemmelse med kundernes krav, er flersproget og er takket være en række grænseflader kompatibel med brugerens IT-systemer. Da TMS er webbaseret, behøver brugerne ikke at have deres egne servere. Omkring 150 vognmandsvirksomheder bruger allerede systemet.

 

TMS Cartright har en modulær struktur og vil være tilgængelig i en Basic eller Pro version. Planlægning, personale- og flådestyring, masterdatastyring, chauffør-app, lagerstyring, fakturering og regnskabsmoduler samt supportservice og grænseflader varierer i deres omfang afhængigt af den version, kunden har bestilt. Derudover har Pro-versionen en kunde- og leverandørportal, der giver brugeren mulighed for at integrere underleverandører.

- Fremtiden for logistik vil være præget af netværk. Derfor skal vi se et større samarbejde mellem interessenter i forsyningskæden. Det, der er brug for, er åbne grænseflader og modulære tilgange, der giver os mulighed for at koble forskellige systemer sammen. Med overtagelsen af Loom tager vi endnu et kæmpe skridt mod vores grundlæggende mål om at opnå større samarbejde. På den måde støtter vi vores kunder i at skabe et skræddersyet transportøkosystem, som de kan skræddersy til deres behov, siger Jan Kaumanns. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk