Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Hamborg vil teste hyperloop-transport

Søgeord:

12. december 2018  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

276 gange

Læses i øjeblikket af:

0

HHLA indgår joint venture med amerikansk teknologivirksomhed.

 

Transport af containere i ekstrem høj hastighed til og fra havnen i Hamborg gennem et rør. Det er visionen hos den hamburgske terminaloperatør HHLA og det amerikanske teknologiselskab Hyperloop Transportation Technologies, der har etableret joint venture.

 

Hyperloop-tankegangen er stadig på idestadiet, men konceptet går i meget korte træk ud på transport gods og mennesker gennem en kapsel i et rør med ekstremt lavt lufttryk.

 

- Med Hyperloop-transportsystemet forfølger HHLA målet om at udvikle en ekstra komponent til effektive logistiske mobilitetsløsninger i Tyskland. Som adgangspunkt for fremtiden vil vi anvende innovative tilgange i forhold til at bidrage til aflaste presset på transportinfrastrukturen i og omkring havnen i Hamborg og at gøre brug af kapaciteterne i vores terminalfaciliteter endnu mere effektivt, siger Angela Titzrath, bestyrelsesformand i HHLA.

Indtil videre er der lagt planer for testfaciliteter i form af en transferstation og en transportkapsel til containere, men planerne begrænser sig fortsat til papirniveau.

 

Michael Westhagemann, minister for økonomi, transport og innovation i Hansestaden Hamborg:

 

- Digitalisering og teknologiske udviklinger forandrer i stigende grad vores dagligdag. Hvis vi skal vedblive at være en førende global logistikhub i fremtiden, har vi brug for nye ideer og nye forretningsmodeller i logistikmiljøet, såvel som infrastrukturprojekter som justering af floden Elben og udvidelserne af motorveje. Det er godt, når vi kan udvikle og teste den slags innovationer her i Hamborg, siger ministeren. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk