Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

HMF leverer rekordomsætning

Søgeord:

13. april 2022  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

368 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Kranproducenten leverer pænt regnskab trods udfordrende år.

 

For den danske kranproducent HMF bød 2021 både på en verdensomspændende pandemi, uro i de globale forsyningskæder og en fabriksbygning i brand. Ikke desto mindre endte året med rekordomsætning, en fyldt ordrebog, og planer om nyt hovedkvarter. HMF’s direktør tilskriver det flotte resultat en stigende efterspørgsel på markederne, højere aktivitet i produktionen og et stort stykke arbejde fra alle medarbejdere og samarbejdspartnere.

 

2021-omsætning slår forventningerne

- Efter 2020 var vi meget usikre på, hvad fremtiden ville bringe og derfor havde vi ikke de store forventninger til 2021. Men heldigvis blev vores bekymringer gjort til skamme, siger økonomidirektør i HMF, Klaus Skov Mortensen.

 

2021 overgik alle virksomhedens forventninger, og lastbilkranproducenten landede en rekordhøj omsætning på 1,1 mia. kr. Samtidig vendte de et underskud i 2020 på 3,8 mio. kr. til et overskud på 85 mio. kr. Ifølge Klaus Skov Mortensen skyldes det flotte resultat primært høj aktivitet på de fleste markeder på bagkant af corona-året 2020:

- Corona har først og fremmest skabt en “ketchup-effekt”, hvor den manglende aktivitet fra 2020 materialiserer sig nu. Derudover har de private forbrugere brugt mere tid i hus og have og haft flere penge mellem hænderne. Samtidig er mange offentlige infrastrukturprojekter blevet igangsat.

 

Ifølge direktør Jens Seehusen Christensen er der desuden blevet leveret en kæmpe indsats fra medarbejdere og partnere rundt omkring i verden:

 

- Resultatet skal først og fremmest tilskrives en højere aktivitet i produktionen og på markederne. Uden dygtige og arbejdsomme medarbejdere og salgspartnere rundt omkring i verden havde dette aldrig været muligt. Det understreger bare endnu engang, at vores medarbejdere er HMF's største aktiv.

Turbulent år ender godt for ny direktør

Jens Seehusen har kun været direktør ved HMF siden august 2021, selvom han i løbet af den korte tid synes at have oplevet begivenheder nok til flere år.

 

På de blot syv måneder har Jens Seehusen skullet styre HMF gennem en coronaepidemi, lange leveringstider og kraftige prisstigninger på både dele og lastbiler, og ikke mindst en brand i en produktionsbygning efter blot to måneders ansættelse.

 

- Jeg må da indrømme, at det har været en noget turbulent start på HMF. Især branden i Galten har givet et par søvnløse nætter. Men det har samtidig været vildt imponerende at se, hvordan HMF rykker sammen i bussen og giver den en ekstra skalle, når sådan noget sker. Det kan jeg kun som direktør være stolt af, fortæller Jens Seehusen.

Her henviser Seehusen til, hvordan det lykkedes HMF at genoprette forsyningskæden og dermed få produktionen op at køre igen på blot en uge. En bedrift, Jens Seehusen sammen med planlægningen af nyt hovedkvarter, og nu, leveringen af en rekordomsætning, kan skrive på sin liste over bedrifter siden august.

 

- Vi har nogle proaktive og dygtige medarbejdere, der kan tænke selvstændigt og agere hurtigt, når sådan noget som branden sker. Uden dem havde det ikke været muligt at genoprette forsyningskæden så hurtigt, og heller ikke at opnå så flot et årsresultat.

Forudser et godt 2022 trods høj usikkerhed

Med udgangspunkt i den betydelige ordreindgang i 2021 er HMF’s ordrebeholdning vokset markant. Firmaet forventer da også en fortsat vækst i 2022 og budgetterer med en omsætning i niveauet 1,1-1,2 mia. kr.

 

Det på trods af, at der stadig er en høj grad af usikkerhed relateret til de globale forsyningskæder og geopolitiske forhold. Yderligere prisstigninger på alt fra råmateriale til energi, en forlænget leveringstid på centrale komponenter og lastbilchassiser samt en knaphed af ledig opbygningskapacitet gør 2022 uforudselig.

 

- Vi går på mange måder et uforudsigeligt år i møde. Hvad sker der i Ukraine? Kommer der flere corona-bølger? Hvad sker der med de globale forsyningskæder? Det er alt sammen noget, vi tager med, når vi forecaster og planlægger for det kommende år, siger Jens Seehusen, og fortsætter:

- Men vi har nogle stærke forsyningskæder ved HMF og ingen aktiviteter i hverken Rusland eller Ukraine. Til gengæld ser vi en stadig stigende efterspørgsel efter HMF’s lastbilkraner, og vi har en fyldt ordrebog langt ind i 2022. Derfor tør vi tro på et stærkt år.

 

2022 er da også startet godt ud. Marts var en rekordmåned med en hidtil uset høj produktion af kraner fra fabrikken i Højbjerg, og en øget produktionstakt forventes realiseret resten af året. HMF er derfor løbende på jagt efter flere medarbejdere både timelønnede og funktionærer, som kan være med på den fortsatte vækstrejse.

Investerer i fremtiden

Troen på et stærkt marked fremover er nok mest tydelig ved den massive investering, firmaet offentliggjorde i marts. Her kunne HMF fortælle, at de planlægger at samle de nuværende aktiviteter i Højbjerg (administration & produktion) og Galten (produktion, service og opbygning) i helt nye bygninger.

 

Det nye domicil kommer således til at huse HMF’s produktion og administration såvel som service- og opbygningsaktiviteter. De nuværende ejendomme i Galten og Højbjerg vil i denne forbindelse blive udbudt til salg.

 

- Det flotte årsresultat understreger blot, at vores kunder tror på os. Og vi tror også på os selv. Det understreger investeringen i fremtidens fabrik, fortæller Seehusen, og fortsætter:

 

- Vi har allerede mange gode ting kørende for os, og når vi først rykker ind i vores nye fabrik, får vi endnu et gear at rykke med. Så jeg spår os en meget spændende fremtid.

/anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk