Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Høje elpriser gør Lithium-batterier attraktive

Søgeord:

12. september 2022  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

248 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Ifølge truckproducent er det oplagt at skifte blysyrebatterierne ud nu.

 

Elprisernes himmelflugt medfører, at flere og flere virksomheder gennemgår deres elforbrug med en tættekam for at finde besparelser. Der arbejdes ihærdigt på at mindske elforbruget ved blandt andet at købe strøm på de rigtige tidspunkter, indføre LED-belysning og optimere energiforbruget på maskinparken.

 

Den interne logistik er også et sted at spare. Størsteparten af virksomhederne vælger eldrevne maskiner til logistikken og ved at konvertere fra de klassiske blybatterier til de mere miljøvenlige og energioptimerede Lithium-ION batterier er det muligt at opnå store besparelser på elregningen, lyder det fra teknisk direktør hos N.C. Nielsen, Per T. Nielsen:

 

- Med de stigende elpriser er Lithium-ION batterier blevet en endnu bedre investering. Vores beregninger viser store besparelser over hele linjen, når man skifter fra blysyrebatterier til Lithium-ION batterier. Vi opererer lige nu med en tilbagebetalingstid på ned til ét år på et almindeligt Lithium-ION batteri. Jo større en maskinpark, jo større bliver besparelsen, siger Per T. Nielsen.

Han tilføjer, at N.C. Nielsen har oplevet eksempler med en årlig besparelse på 42.000 kr. på en almindelig el-truck med Lithium-ION batteri, der kører på toholdsskift. Tallet kan ganges op med antallet af truck i den samlede flåde.

 

- Tallene taler deres tydelige sprog. Det er oplagt at skifte fra blysyrebatteri til Lithium-ION batteri på truckflåden. Det bliver nok ikke nemmere at spare på udgifterne til el.

 

/anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk