Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Indsatspersonale skærmes bedre

Søgeord:

17. februar 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

263 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Vejdirektoratet indgår aftale med Falck.

 

Vejdirektoratet og Rigspolitiet har indgået aftale med Falck, som fremover skal stå for at håndtere de akutte hændelser såsom lapning af slaghuller i vejen, fjernelse af tabt gods og assistance ved uheldshåndtering på motorvejene.

 

Aftalen betyder, at indsatspersonale får en bedre og hurtigere beskyttelse, når de udfører deres arbejde ude på vejen med de akutte, trafikfarlige hændelser, som skal håndteres øjeblikkeligt.

 

Falck har nemlig besluttet at indkøbe de såkaldte TMA-vogne i løbet af de første 6-8 måneder efter kontraktstart i stedet for i løbet af fire år, som der stod i udbuddet.

 

TMA-vognene er solide afmærkningsvogne, der er forsynet med tykke stødpuder bagpå. Stødpuderne kan absorbere trykket fra de køretøjer, der måtte påkøre vognene og beskytter dermed både trafikanterne og dem, der arbejder på vejen.

Dermed kan vognene bruges til at skærme indsatspersonale, når de udfører deres opgaver på motorveje tæt på kørende trafik.

 

- Det er en stor gevinst, at vi nu efter alt at dømme kan skærme indsatspersonale bag de store TMA-vogne hurtigere, end vi havde forventet. Vi har desværre set alt for mange eksempler på trafikanter, der er kørt direkte op i de mindre afspærringsvogne, som i dag primært bruges til at beskytte folkene på vejen mod eventuelle påkørsler. Derfor er der brug for mere solidt materiel til at sikre, at de kan udføre deres arbejde i større sikkerhed, siger områdechef Charlotte Vithen fra Vejdirektoratet.

 

Hun bliver suppleret af vicepolitiinspektør Jakob Kristensen fra Rigspolitiet, der siger:

- Jo hurtigere vi får anskaffet de nye køretøjer, jo hurtigere kan vi skabe en bedre sikkerhed for det personale, der hver dag arbejder på motorvejene, og som derfor ofte står i farlige situationer. Derfor er vi selvfølgelig godt tilfredse med, at vi nu ser ud til at få vognene ud på vejene hurtigere end vi oprindeligt havde regnet med.

 

Assistancechef Henrik Rytter fra Falck siger om aftalen:

 

- Vi er meget glade og stolte over den tillid, Vejdirektoratet og Rigspolitiet viser Falck ved at tildele os beredskabsopgaven de næste syv år. Vi har igennem mange år opbygget en ikke ubetydelig viden og et særdeles stærkt og kompetent netværk af stationer med moderne udstyr og veluddannede reddere der er topmotiverede til at løse denne vigtige samfundsopgave – at sikre os alle sammen i trafikken. Vejdirektoratet har de seneste år stået i spidsen for et grundigt udviklingsarbejde i branchen for at forbedre sikkerheden på det materiel, der anvendes til opgaverne, og den netop indgåede aftale er et godt eksempel på, hvordan samarbejde mellem offentlige myndigheder og private entreprenører kan føre til løsninger, der gavner hele samfundet.

Kontrakten med Falck er netop blevet indgået og løber over de næste syv år.

 

Indtil alle TMA-vognene er anskaffet, skal der bruges to mindre afspærringsvogne som beskyttelse, når indsatspersonalet arbejder med akutte opgaver ude på vejene. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk