Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Iveco vil udvikle autonome lastbiler

Søgeord:

19. april 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

293 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Lastbilproducenten laver forståelseserklæring med teknologivirksomhed.

 

Iveco underskriver forståelseserklæring (MOU) med teknologivirksomheden Plus om at udvikle selvkørende lastbiler. I henhold til den ikke-bindende MOU vil Iveco og Plus integrere Ivecos nyeste generation S-WAY lastbiler med PlusDrives autonome køresystem. Samarbejdet vil også undersøge brugen af Ivecos motorsystem til flydende naturgas (LNG) til at drive de fællesudviklede autonome lastbiler.

 

Marco Liccardo, teknologi- og digitaliseringsdirektør hos Iveco:

 

- Samarbejdet med Plus er en glimrende mulighed for at fremskynde udviklingen af de højeste niveauer af automatisering af tunge lastbiler. Iveco arbejder allerede på ADAS-løsninger sammen med udvalgte virksomheder, men når det kommer til niveau 4-autonomi, er det nødvendigt at skabe et økosystem af partnere. Takket være sit førerskab inden for teknologi, dens ikke-lineære tænkning og etablerede relationer med de samme nøglekomponentleverandører er Plus den perfekte partner til at accelerere i denne proces, siger Marco Liccardo.

Shawn Kerrigan, driftsdirektør og medstifter hos Plus:

 

- Vi er begejstrede for at samarbejde med Iveco, der deler vores vision for en sikrere og mere bæredygtig fremtid gennem autonome lastbiler. Vores teams vil arbejde tæt sammen med at udvikle og implementere autonome lastbiler, inklusive en, der drives af naturgas. Ivecos globale fodaftryk i over 160 lande vil gøre det muligt for os at fremskynde vores kommercielle implementering og forstørre virkningen af vores autonome køreteknologi, siger Shawn Kerrigan. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk