Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Jordbunden undersøges forud for Hillerødmotorvejens forlængelse

Søgeord:

9. september 2022  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

261 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Forholdene skal undersøges nærmere af Vejdirektoratet.

 

Vejdirektoratet er netop nu i gang med at undersøge jordbunden langs den kommende udbygning af Hillerødmotorvejens forlængelse. Arbejdet bliver udført med en særlig borerig, så jordprøver kan blive udtaget til videre analyse.

 

Inden den 13,5 kilometer lange motortrafikvej mellem Allerød og Hillerød i Nordsjælland kan blive udbygget til en firesporet motorvej, skal jordbunden og grundvandsforholdene langs strækningen undersøges nærmere.

 

Projektchef Inge Birkegaard Damsgaard, Vejdirektoratet, siger:

 

- Det er et vigtigt arbejde, vi har sat i gang, for boringerne er – udover at få større kendskab til jorden - med til at fastslå, hvor grundvandsspejlet er. På den måde kan lokale grundvandsforhold blive håndteret mere hensigtsmæssigt i anlægsfasen. Vi måler én gang om måneden helt frem til sommeren 2023.

Som en del af arbejdet bliver der boret i jorden, så man kan udtage prøver af jordbunden til videre analyse. Resultatet af jordprøverne bliver brugt til at planlægge en mere præcis placering af blandt andet motorvejsudbygningen, broer, regnvandsbassiner og støjskærme/volde.

 

Selve boringerne bliver udført med en særlig terrængående borerig, som kan komme frem de fleste steder. Når der er boret et hul i jorden, bliver der efterladt et pejlerør på stedet, så det er muligt at måle grundvandsspejlet efterfølgende.

 

Vejdirektoratet forventer, at de geotekniske boringer er afsluttede ved udgangen af året.

 

/anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk