Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Jysk motorvej skal forbedres

Søgeord:

10. juni 2022  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

357 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Herningmotorvejen ved Bording får ny asfalt.

 

Fra i dag fredag og fire uger frem lægger Vejdirektoratet cirka 12 kilometer ny asfalt på motorvejsstrækningen mellem Funder og Bording.

 

Asfaltarbejdet starter med, at den gamle belægning bliver affræset. Når det er klaret, vil der blive foretaget lokale reparationer i den underliggende belægning. Herefter er det tid til at udlægge en ny og mere klimavenlig asfaltbelægning. Til slut bliver der påført vejstriber.

 

Resultatet bliver en mere jævn kørebane og en bedre køreoplevelse for trafikanterne, fortæller Vejdirektoratet.

 

Arbejdet er opdelt i to etaper af hver to ugers varighed.

 

Første etape er sporet i retning mod Herning, hvor trafikken bliver afviklet med omkørsel ad rute 195, den gamle hovedvej. Når denne etape er færdig, skifter vejarbejderne over til det østgående spor, hvor trafikanter også vil blive ledt ind på 195, men i modsat retning.

Vejarbejdet bliver udført i dagtimerne i weekender og om natten på hverdage i tidsrummet kl. 17.00 til 06.30. I dagtimerne på hverdage er der fuldt åbent for trafikken, dog med nedsat hastighed, hvor der bliver kørt på fræset overflade eller ved manglende striber. I weekender er der omkørsel hele døgnet.

 

I forbindelse med asfaltarbejdet vil rastepladserne Rønkilde Nord og Syd hver blive spærret i en uge, da de også skal have ny asfalt. Rønkilde Nord er spærret fra fredag den 10. juni om morgenen og en uge frem, mens der er lukket for Rønkilde Syd – med forbehold for forsinkelse på grund af vejret under første etape – fra fredag den 24. juni om morgenen og en uge frem.

/anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk