Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Klimavenlige renovationslastbiler ruller ud i Sønderborg

Søgeord:

8. oktober 2020  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

279 gange

Læses i øjeblikket af:

1

14 nye køretøjer skal bidrage til kommunens ”Project Zero”.

 

14 nye klimavenlige renovationslastbiler bliver i disse dage sat i drift for at hente affald hos borgerne i Sønderborg Kommune. Renovationslastbilerne skal køre for Sønderborg Forsyning, og da de kører på grøn biogas eller el, udleder de ingen C02. Ti af renovationslastbilerne kører på klimavenlig biogas, mens de resterende fire kører på el.

 

Renovationslastbilerne blev fredag den 2. oktober 2020 indviet ved et arrangement hos Sønderborg Forsyning, og allerede mandag den 5. oktober blev de klimavenlige renovationslastbiler taget i drift.

 

For transportminister Benny Engelbrecht er det et positivt skridt mod en mere grøn og klimavenlig transportsektor, at der nu kører grønne renovationslastbiler i Sønderborg.

 

- Både som minister i en grøn regering og som borger i Sønderborg Kommune glæder det mig, at kommunen aktivt bidrager til at reducere vores CO2-udslip ved at indsætte nye, klimavenlige renovationslastbiler. Bilerne vil køre i byområder og villakvarterer, hvor man vil mærke forskellen, når de nye støj- og udledningsfrie lastbiler afløser dieselbilerne. Det er et vigtigt skridt på vejen mod en grønnere transportsektor lokalt og nationalt, at kommunerne omstiller deres transport. Det gælder også for Sønderborg Kommune, siger transportministeren.

I Sønderborg Kommune er der i disse år stort fokus på at reducere områdets CO2-udledning gennem ”Project Zero”, der har som mål, at Sønderborg-området er CO2-neutralt i 2029. De 14 klimavenlige renovationsbiler får derfor en varm modtagelse af Sønderborgs borgmester, Erik Lauritzen.

 

- Vi hilser alle tiltag om at lave en klimaomstilling – som her med renovationslastbilerne – velkommen, og jeg vil gerne anerkende Sønderborg Forsyning for den kloge beslutning. For det er endnu et af mange skridt på vejen i kommunens målsætning om, at vi inden årets udgang har en CO2-reduktion på 50 procent i Sønderborg-området. Køreplanen for at gøre Sønderborg-området CO2-neutral i 2029 holder, og vi når det meget ambitiøse mål, siger han.

Også Sønderborg Forsyning, der står bag implementeringen af de CO2-neutrale renovationsbiler, ser frem til, at renovationsområdet i Sønderborg bliver endnu mere grønt.

 

- Sønderborg Forsyning er et selskab, der inden for alle vores forretningsområder ønsker at bidrage til den grønne omstilling. Vi har med den nye affaldssortering, der allerede nu lever op til folketingets klimaplan vist, at vi er på rette vej. Vi er stolte af, at vores alles affald som en naturlig del af Sønderborg Forsynings og Sønderborg Kommunes målsætning nu også transporteres klimavenligt, udtaler direktør for Sønderborg Forsyning, Hans Erik Kristoffersen.

 

Biogassen til renovationslastbilerne leveres af Danmarks største biogasproducent, Nature Energy, og bliver blandt andet fremstillet af gylle, organisk affald fra industrien og på sigt også sønderborgernes eget husholdningsaffald. De ti renovationslastbiler, der kører på biogas, sparer 125.000 liter diesel om året. Det svarer til et mindre CO2-udslip med 300 tons årligt.

- Vi er meget stolte af at have styrket den grønne omstilling i Sønderborg ved at levere biogas til kommunens renovationslastbiler. Transporten rummer et stort grønt potentiale, og det er godt at se, at Sønderborg går forrest i omstillingen ved at bruge klimavenlig biogas, der kan give vigtige CO2-besparelser her og nu til os alle, siger Peter Gæmelke, bestyrelsesformand i Nature Energy.

 

Det er renovationsselskabet Urbaser, som kommer til at stå for den daglige drift af de nye CO2-neutrale renovationslastbiler. En opgave som renovationsselskabet ser frem til.

 

- Vi er enormt glade for, at vi står med denne spændende opgave sammen med Sønderborg Forsyning. Man har fra Sønderborg Forsynings side set fremad og stillet ambitiøse krav om både 100 procent el-biler og el-hybridbiler. Det passer rigtig godt til Urbasers mål om at være den mest innovative, effektive og grønne renovatør på markedet. Borgerne i Sønderborg vil dermed opleve en lydløs og CO2-venlig indsamling. Det kan vi i fællesskab godt være stolte af, siger kommerciel direktør i Urbaser, Stefan Olin. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk