Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Kongelig cadeau til dansk vindindustri

Søgeord:

23. november 2021  |  

Af Anders Per Gajhede

Læst i alt:

264 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Kronprins Frederik åbner WindEurope konferencen i København.

 

Den danske offshore-vind branche kan vi godt være stolte af i udlandet.

 

Sådan lød budskabet fra Kronprins Frederik, da han tirsdag formiddag officielt åbnede WindEurope Electric City 2021-konferencen, der finder sted frem til torsdag i Bella Center i København.

 

Bag den store konference, der har on- og offshore og vindenergibrancherne som omdrejningspunkt, står brancheorganisationen WindEurope, der med over 400 medlemsvirksomheder fra hele værdikæden af vindenergi aktivt promoverer vindenergi i hele Europa.

 

Nøglerolle til danske virksomheder

Næste år finder WindEurope konferencen sted i spanske Bilbao, men den seneste konference – i 2019 – fandt også sted i København, og her var det ligeledes kronprinsen, der kastede kongelig glans over åbningen.

 

- Det er vidunderligt at være tilbage og se så mange kendte ansigter, der også var her for to år siden. Det viser mig, at der er en kontinuitet, og det er meget vigtigt for at netværke og til venskaber, der kan styrkes siden sidst. Vi er stolte over, at Danmark og København er vært for verdens vigtigste vind-begivenhed, for vi kalder selv Danmark fødestedet for den moderne vindindustri, lød det fra Kronprins Frederik fra talerstolen.

Han talte herefter om den tidligere på året udgivne IPCC-rapport om at opnå netto-nul udledninger inden 2050.

 

- Det kræver en effektiv og progressiv transformation, og her spiller virksomheder en nøglerolle, sagde Kronprins Frederik og tilføjede, at han selv den seneste måneds tid har bidraget til danske erhvervsfremstød i Tyskland og Island.

 

- Takket være vindindustrien har Danmark positioneret sig selv som en global grøn frontløber. Jeg er meget stolt over, at Danmark og vores partnerlande etablerer to energiøer – en i Østersøen og en i Nordsøen. Det giver os mulighed for at dele vores vind-ressourcer og forsyne resten af Europa med økonomisk overkommelig vedvarende energi. Med energiøerne vil vi bidrage til europæisk klimaneutralitet og udvise lederskab i forhold til at forbedre fremtidens vigtigste teknologier. Udfordringen er enorm, men det er potentialet også, sagde Kronprins Frederik.

Læs meget mere om WindEurope 2021 i næste nummer af Transport Tidende.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com