Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Landevejene stilles i bedre lys

Søgeord:

2. december 2019  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

471 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Vejdirektoratet skifter til energibesparende LED-lys på hovedlandeveje.

 

Vejdirektoratet skifter 3.500 gamle armaturer ud med nye LED-lys langs hovedlandevejene og sparer 1.100 MWh pr. år – svarende til den mængde energi som 260 parcelhuse bruger hvert år.

 

Samtidigt resulterer det også i en økonomisk besparelse på godt 2 mio. kr. årligt i lavere el-udgift. Desuden vil den nye belysning ikke resultere i nogen mærkbar forskel for trafikanterne, lyder det.

 

- Vi arbejder hele tiden med at finde klimavenlige og energibesparende løsninger på vores arbejde, og udskiftningen af belysningssystemet til LED er et godt eksempel på et tiltag, der både sparer energi og penge, siger afdelingsleder Michael Aakjer Nielsen fra Vejdirektoratet.

 

Udskiftningen af belysningen er et projekt, der strækker sig over flere år. I 2019 er belysningen blevet udskiftet i en række kryds og strækninger på hovedlandevejsnettet. Og til næste år forventer Vejdirektoratet at have økonomi til at fortsætte udskiftningen til LED-belysning.

- Vi fortsætter i de kommende år med at høste de besparelser på både energi og økonomi, som den nye teknologi giver os mulighed for, siger Michael Aakjer Nielsen. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com