Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Logitrans øger toplinjen med 40 procent

Søgeord:

22. april 2022  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

297 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Solid vækst i den Ribe-baserede producent af materialehåndteringsudstyr.

 

Med en vækst på toplinjen med 40 procent og en vækst i EBIT på 180 procent blev 2021 det bedste år nogensinde for den familieejede virksomhed i Farup ved Ribe.

 

Det fremgår af selskabet netop offentliggjorte årsregnskab for 2021.

 

- Det er første gang nogensinde, at vi leverer så flot et resultat (EBIT), der i 2021 ender på 15,3 mio. kr. Ikke alene er det et comeback fra det corona-ramte 2020-regnskab, men det er også væsentligt bedre end de forventninger, vi havde til året. Succesen er en blanding af flere parametre, der er gået op i en højere enhed. Dels har der været et efterslæb fra 2020, hvor meget blev sat på pause på grund af usikkerheden i markedet i forhold til corona, dels har vi lavet ny marketingstrategi og er kommet ud til flere kunder. I 2020 ændrede vi måden, vi sælger på, fra fysiske besøg til online ”besøg”, som førte til mange flere møder med både forhandlere og slutkunder. Det er faktorer, som har båret os i den rigtige retning og skabt vækst, siger administrerende direktør hos Logitrans, Gitte Kirkegaard.

Logitrans A/S udbyder ergonomiske håndteringsløsninger til intern transport. Selskabet beskæftiger mere end 140 medarbejdere inden for udvikling, produktion samt salg og service.

 

- Vores største udfordring i 2021 har uden sammenligning været brud på forsyningskæderne. Aldrig før har det været så besværligt at få containere hjem fra Kina og aldrig før har det taget så lang tid og været så uforudsigeligt. Det har betydet, at vores leveringstider har været længere end det, vi selv gerne vil leve op til, men dog stadig bedre end mange af konkurrenternes, fortsætter Gitte Kirkegaard.

 

- Alt i alt har vi haft et forrygende 2021, også når vi tager de specielle udfordringer omkring forsyningskæder og prisstigninger med i betragtningen. Og med et rekordoverskud kan vi kun være tilfredse med resultatet. Hos Logitrans løfter vi alle i flok, og indsatsen fra medarbejderne afgør i høj grad resultatet. Så der skal også her lyde en stor tak til alle vores dygtige og engagerede medarbejdere, siger Gitte Kirkegaard.

Udover at glæde sig over det fine resultat er Gitte Kirkegaard også stolt over, at det seneste års fokus på grøn omstilling har ført til en ISO 14001-certificering. Logitrans har arbejdet målrettet for at opnå en fælles forståelse for miljøledelse og har nu fået et værktøj til at levere miljøforbedrende resultater og til at reducere forurening, affaldsgenerering og uhensigtsmæssige udledninger i miljøet. Sideløbende har Logitrans arbejdet med projekt ”Klimaklar SMV”, projekt ”Grøn Cirkulær Omstilling” og er desuden en del af Klimapartnerskabet med Esbjerg Kommune.

 

- Vi har længe stillet skarpt på reduktion af CO2-udslip og grøn cirkulær omstilling, og dette arbejde har ført til, at vi nu er meget mere bevidste om, hvor vores CO2-udslip kommer fra, og hvordan vi kan reducere det. Arbejdet er kun lige gået i gang, og vi har høje forventninger og en masse tiltag i støbeskeen. Et af de næste projekter er at udarbejde en overordnet bæredygtighedsstrategi, som skal blive en del af vores overordnede strategi og en strategi til, hvordan vi konkret vil implementere og arbejde med FN’s Verdensmål, afslutter Gitte Kirkegaard.

/anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk