Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Minister indvier Haderup Omfartsvej

Søgeord:

14. september 2020  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

541 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Fremkommelighed og sikkerhed forbedres ved anlægning af den nye omfartsvej.

 

Fredag den 2. oktober 2020 indvier transportminister Benny Engelbrecht Haderup Omfartsvej. Indvielsen markeres ved et mindre, lukket arrangement.

 

- Vi glæder os til at åbne Haderup Omfartsvej for trafik, og vi havde set frem til at fejre åbningen med naboer og borgere, som har vist stor interesse for projektet lige fra starten. Desværre betyder den nuværende coronasituation, at en stor åbningsfejring ikke lader sig gøre. I stedet må vi fejre dagen med et mindre åbningsarrangement og åbner vejen for trafik efter arrangementet, siger John Kjærsgaard, projektleder i Vejdirektoratet.

 

Borgerne i området får med åbningen af den nye omfartsvej en kortere og hurtigere vej mellem Skive og Herning. 5,5 km af den 8 km lange omfartsvej er motortrafikvej anlagt med 2+1 spor med skiftevis to kørebaner i hver retning adskilt med et autoværn, som gør det sikrere at foretage overhaling.

Hastighedsbegrænsningen vil på motortrafikvej være 100 km/t, mens den på de øvrige strækninger er 80 km/t. Fremkommeligheden og trafiksikkerheden bliver forbedret, og omfartsvejen vil aflaste Haderup for en stor del af den tunge, gennemkørende trafik.

 

Folketinget vedtog i foråret 2017 anlægsloven for Haderup Omfartsvej. Vejarbejdet startede i efteråret 2018, og helt efter planen åbner vejen dette efterår.

 

Foruden omfartsvejen er fem broer på strækningen blevet etableret. Broen ved Viborgvej er taget i brug i november 2019, og cykelstitunnelen under omfartsvejen ved Herningvej er ibrugtaget i december 2019. Tunnelen under omfartsvejen ved Skovvænget blev taget i brug i januar 2020. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com