Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Negativ trafikvækst påvirker Storebælt-regnskab

Søgeord:

26. maj 2020  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

171 gange

Læses i øjeblikket af:

1

COVID-19 har betydet indtægtstab på cirka 50 mio. kr.

 

Trafikken over Storebælt faldt i årets første tre måneder grundet situationen med COVID-19. Det påvirker resultatet af den primære drift, som falder med 15 procent, viser koncernens delårsrapport.

 

Indtægterne fra vejtrafikken var på 594 mio. kr., hvilket er et fald på 42 mio. kr. i forhold til samme periode sidste år. I årets to første måneder steg trafikken med 0,5 pct., men i forbindelse med nedlukning af arbejdspladser medio marts, faldt trafikken 50 - 55 procent, hvor personbilerne faldt mest med 60 procent. Lastbiltrafikken lå derimod kun et par procent under trafikken sidste år, mens bustrafikken blev reduceret med mere end 90 procent.

 

I første kvartal faldt trafikken samlet set med 11,9 procent., hvor personbilerne faldt med 14 procent, og der var en stigning på 2,6 procent for lastbilerne. For Storebælt har den økonomiske effekt af COVID-19 isoleret set været et indtægtstab på cirka 50 mio. kr.

- Situationen med COVID-19 har helt naturligt også påvirket trafikken over Storebælt, hvor særligt det store fald i antal af personbiler siden midten af marts har resulteret i negativ vækst i trafikken. Det får betydning for periodens resultat og vil fortsat påvirke vores indtjening, indtil vi ser en normalisering af samfundet igen, siger Sund & Bælts administrerende direktør Mikkel Hemmingsen. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com