Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Ny asfalt til seks spor

Søgeord:

23. maj 2019  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

590 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Udsigt til bedre kørekomfort på udvidet E45-strækning.

 

I de kommende måneder udlægger Vejdirektoratet ny asfalt på den udbyggede strækning af E45 Østjyske Motorvej mellem Skanderborg S og Aarhus S – i alt seks kørespor på en 15 km lang strækning.

 

Det er det øverste lag asfalt, slidlaget, der mangler at blive lagt ud. Slidlaget skal sikre, at vejen får en lang levetid ved at beskytte de underliggende lag mod trafik, regn, frost og saltning. Slidlaget skal også skabe god friktion, komfort, stabilitet og reducere støj.

 

- Det er mange tons asfalt, der skal lægges ud. Og derfor vil det beklageligvis også have mærkbare konsekvenser for de mange trafikanter på strækningen, selv om vi gør, hvad vi kan, for at afvikle det så hurtigt og skånsomt som muligt. Men jeg håber på trafikanternes tålmodighed, for de får en mere komfortabel vej at køre på bagefter, siger projektchef Robin Højen Madsen, som skal stå i spidsen for det omfattende asfaltarbejde.

Arbejdet går for alvor i gang den 24. maj, hvor Arkil – der er valgt som entreprenør på opgaven - starter længst mod syd i de sydgående kørespor.

 

De 15 km motorvej er i hovedtræk inddelt i tre separate etaper af varierende længde. Der lægges asfalt ud i skiftevis sydgående spor og derefter nordgående spor i samme etape. Én etape afsluttes i både syd- og nordgående retning, inden arbejdet påbegyndes i den næste etape.

 

Arbejdet er planlagt på denne måde af hensyn til trafikafviklingen. Der vil på strækningen altid kun være én til- og frakørsel på E45 spærret ad gangen. Århus Syd Motorvejen vil være spærret i sydgående retning i to på hinanden følgende weekender i juni.

Mens asfaltarbejdet pågår, sættes hastigheden på hele strækningen mellem Skanderborg S og Aarhus S ned til 110 km/t. I den etape, hvor der udføres asfaltarbejder, sættes hastigheden yderligere ned til 80 km/t.

 

Der vil være overledninger i enderne af vejarbejdet, og dér er hastigheden 50 km/t, fordi bilerne skal over i modsatte kørespor og på grund af niveauforskel på motorvejen mellem de to retninger.

 

Trafikanterne skal i hele perioden regne med en forlænget rejsetid på cirka 20 minutter.

 

Arbejdet forventes afsluttet i september 2019. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk