Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Ny beredskabsaftale for Storebælt

Søgeord:

18. februar 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

205 gange

Læses i øjeblikket af:

1

10-årig aftale giver løft til den samlede sikkerhed omkring Storebæltsforbindelsen.

 

Sund & Bælt indgår ny 10-årig beredskabsaftale for Storebælt. Den ny aftale med Slagelse Kommune sikrer det fremtidige beredskab på broen og i tunnellen i ti år sammen med bedre øvelses- og træningsfaciliteter. Aftalen giver et anseligt løft til den samlede sikkerhed omkring Storebæltsforbindelsen, lyder det.

 

I aftalen er der fokus på, at beredskabet omkring Storebælt fortsat kan prioriteres og sikres, så det konstant matcher de opgaver, som skal løses og de udfordringer, som beredskabet kan møde på Storebæltsbroen og i Storebæltstunnelen.

Ny øvelsestunnel til træning i brand

Med den nye beredskabsaftale følger en udvidelse af øvelsesfaciliteterne på brandskolen omkring tunnelindsatser. Beredskabet råder over en øvelsestunnel, hvor de kan træne i komplicerede øvelser. Til tunnelen bliver der nu bygget et modul, hvori der holder et tog, som bliver helt særligt indrettet, så man kan træne forskellige brande både i og uden for toget. Når bygningen er færdig, vil der kunne trænes indsatser med brand og uheld, hvor der optræder flere forskellige skader på samme tid.

 

- Vi lægger meget stor vægt på, at Storebæltsforbindelsen er åben og sikker at køre over, og derfor er vi glade for den nye aftale, som sikrer en fortsat høj kvalitet i beredskabsindsatsen ved uheld og brand på forbindelsen. Vi har et godt og tæt samarbejde med Slagelse Kommune, og ser deres bidrag med en ny tilbygning til den eksisterende øvelsestunnel som en god mulighed for yderligere træning i brandslukning og dermed til den samlede sikkerhed på Storebælt, siger Mikkel Hemmingsen, administrerende direktør i Sund & Bælt.

Stærkt fokus på uddannelse og træning

Beredskabsaftalen sætter herudover i endnu højere grad fokus på uddannelse af mandskabet. Alt mandskab fra beredskabet vil komme igennem endnu flere ”tæt på virkeligheden”-uddannelser og øvelser. På den måde bliver de rustet til at kunne agere rigtigt og skarpt i en uheldssituation.

 

- I Slagelse Kommune prioriterer vi det samlede beredskab meget højt, herunder Sund & Bælt, som vi ser som en god og stærk samarbejdspartner. Derfor er vi glade for, at vi nu har en 10-årig aftale, som giver sikkerhed og ro omkring beredskabet. Vi er stolte af, at vores brandskole nu i endnu højere grad vil kunne medvirke med deres viden og faciliteter, når andre beredskaber skal have uddannelse i specielle indsatser, som for eksempel brande i tunneller, siger John Dyrby Paulsen, borgmester i Slagelse Kommune.

Sammen med den eksisterende øvelsestunnel vil anlægget kunne leve op til det, som de i beredskabet kalder ”train as you fight”. Oversat betyder det, at der er mulighed for endog meget virkelighedstro træning. Det er en træning, som er meget vigtig for at ruste både mandskab og ledere bedst muligt, hvis uheldet skulle være ude, og de for eksempel skal på indsats i tunnelen.

 

Den nye aftale sikrer også, at mandskabet får den nødvendige og kontinuerlige uddannelse i at betjene de meget særlige køretøjer, som findes i Storebæltsberedskabet, herunder også den sidst ankomne brosprøjte. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk