Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Ny Lillebæltsbro renoveres

Søgeord:

25. maj 2020  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

202 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Renovationsarbejde skal forlænge broens levetid.

 

Vejdirektoratet vil i 2020 og 2021 renovere den Ny Lillebæltsbros stålkonstruktioner. I 2020 arbejdes der fra slutningen af maj til og med oktober. I 2021 genoptages arbejdet fra maj til og med september.

 

Renoveringen omfatter først afrensning af nedslidt overfladebehandling på stålkassedragerens spidsplader, sidetårnskonstruktioner, låseklemmer og penduler og derefter påføres ny korrosionsbeskyttende overfladebehandling.

 

- Vi skal afrense og male broens stålkonstruktioner fra belægningskanten ved autoværnet til brokassens yderkant. Det vil sige, at vi vil arbejde i broens yderside. Arbejdet er tilrettelagt, så vi i år vil arbejde i broens vestgående retning fra Fyn mod Jylland. Til næste år skal vi så over i den modsatte side og arbejde, siger Peter Holt, fagprojektleder i Vejdirektoratet.

Arbejdet udføres i deletaper og starter på hængebroens sidefag ved Fyn. I takt med fremdriften vil arbejdet bevæge sig over hovedfaget og afsluttes ved sidefaget mod Jylland. Deletaperne udgøres af arbejdsstrækninger på cirka 150 meter ad gangen.

 

- Arbejdet bliver udført fra stilladser, når broens kabelklemmer, penduler og sidetårnskonstruktioner skal renses og males, og ved broens spidsplader kommer arbejdet til at foregå fra indkapslede malerbokse, siger Peter Holt.

 

På grund af renoveringen er det nødvendigt at frakoble forsyningen til flere af broens installationer. Derfor vil broens projektører, nødtelefoner og vejrstation være midlertidigt ude af drift, mens arbejdet står på.

 

Vejdirektoratet har i planlægningen af projektet tilstræbt, at trafikanterne generes mindst muligt. Arbejdet er planlagt således, at den tunge vognbane kun inddrages uden for morgenmyldretiden, og kun når det er nødvendigt for arbejdets udførelse.

- Ny Lillebæltsbro er en vigtig forbindelse mellem to landsdele, så vi har et stort fokus på at udføre arbejdet med færrest mulige gener for trafikken. Derfor laver vi en mobil arbejdsplads, som kan lukkes ned og køres væk i myldretiden. Og vi har valgt at begrænse arbejdet til den ene side af broen i år og så den anden side i 2021, så det kun er trafikken i den ene retning, der bliver påvirket. I år vil trafikanterne fra Jylland mod Fyn således ikke opleve nogen ændringer eller begrænsninger, når de kører over broen, siger Peter Holt.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk