Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Ny platform for autotransporter

Søgeord:

31. maj 2019  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

564 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Billogistikvirksomheder udvikler blockchain-løsning.

 

Den skandinaviske billogistikvirksomhed Axess Logistics har sammen med flere internationale kollegaer startet virksomheden Vinturas, som tilbyder en Blockchain-platform til forenkling af informationsudvekslingen om biltransporter og til en øget transparens i værdikæden.

 

Det nystartede selskab Vinturas ejes af blandt andre Axess Logistics, Koopman Logistics Group, NVD og AutoLink Group.

 

Anledningen til denne satsning er et behov for at kunne følge bilens rejse fra producentens fabrik til slutkunden på en enklere måde. Dagens informationsstrøm er fragmenteret og henter sine oplysninger fra forældede IT-systemer. Da hver statusopdatering i systemet ikke kan ændres, kan Vinturas løsning også anvendes til brugte biler, hvor snyd med speedometertallet er et væsentligt problem, lyder det i en skriftlig meddelelse.

Ved at digitalisere kæden fra producent til forhandler skabes der en mulighed for opdatering af alle oplysninger i realtid. Bedre transparens muliggør en mere pålidelig besked om, hvornår bilen kan leveres, og det øger kundetilfredsheden. Alle parter, der tilslutter sig platformen, har adgang til oplysninger, der skaber forudsætninger for bedre planlægning, optimering af netværk samt udgiftsbesparelser.

 

Jon Kuiper, administrerende direktør i Vinturas:

 

- Vinturas skal være den førende platform inden for Finished Vehicle Logistics. Vi tror meget på styrken i samarbejde. Lanceringen af Vinturas med fem velkendte billogistikvirksomheder som selskabsdeltagere og vores valg af IBM som teknologipartner viser vores langsigtede mål om at levere holdbar værdi, siger Jon Kuiper.

 

Vinturas’ platform er et åbent system, der er tilgængeligt for alle parter i logistikkæden, og det kan også omfatte forsikringsselskaber, softwarevirksomheder og andre servicepartnere, lyder det.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk