Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Nye HVO-standere hos Circle K

Søgeord:

25. januar 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

990 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Grønnere løsning til den tunge transport.

 

HVO 100 fra Circle K består af 100 procent genanvendt madolie (UCO), og gør det muligt at nedbringe CO2-udledningen med op til 90 procent for dem, der kører på det. Nu får transportsektoren adgang til dette biobrændsel på de første seks Circle K-stationer. På den måde får transportsektoren endnu bedre adgang til ét af de vigtigste redskaber i den grønne omstilling af tung transport.

 

Hydrogeniseret Vegetabilsk Olie – eller HVO – har længe været bredt udbredt og anvendt i den tunge transport i Sverige. Nu er biobrændslet ved at få sit endelige gennembrud i Danmark som et attraktivt alternativt til den traditionelle dieselolie. Især den type HVO der er lavet på genanvendt madolie som f.eks. fritureolie til pomfritter – bedre kendt som ’UCO’ eller ’Used Cooking Oil’ – er populær.

”Hos Circle K Danmark har vi infrastrukturen til at kunne hjælpe den grønne omstilling af transportsektoren på vej. Det er derfor, vi er i gang med at installere lynladestandere på tværs af landet. Det er derfor, vi har investeret i 50 mio. liter Power-to-X produceret e-methanol – eller ’flydende el’. Det er derfor, vi nu giver den tunge transport nem adgang til et CO2-reducerende alternativ til diesel direkte fra pumpen med HVO 100”, lyder det fra Circle K.

 

HVO100 er på Circle K-stationer i Herning, København, Nyborg, Fredericia, Slagelse og Albertslund. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com