Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Ørsted beslutter stort brintprojekt

Søgeord:

25. januar 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

1158 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Grønt lys til H2RES.

 

Ørsted har truffet endelig investeringsbeslutning om H2RES, et demonstrationsprojekt til vedvarende brintproduktion på Avedøre Holme i København. H2RES bliver Ørsteds første vedvarende brintprojekt i drift og markerer en ny æra i Ørsteds grønne rejse, hvor energien fra havvind udnyttes til at nedbringe samfundets CO2-udledning ud over direkte elektrificering, hvilket åbner nye veje mod nul-udledning for sektorer, hvor det ellers er vanskeligt at nedbringe CO2-udledningen.

 

H2RES-projektet vil få en kapacitet på 2 MW. Anlægget vil dagligt producere op mod omkring 1.000 kg vedvarende brint, der skal bruges som brændstof til vejtransport i Storkøbenhavn og på Sjælland. Projektet forventes at producere den første brint i slutningen af 2021.

 

Martin Neubert, koncerndirektør og administrerende direktør for Ørsted Offshore, siger:

- Vi ser vedvarende brint og andre bæredygtige brændstoffer som hjørnesten på vejen mod CO2-neutralitet inden 2050, og H2RES vil bidrage med vigtige erfaringer, der kan være med til at gøre Europas ambitiøse udbygningsmål for vedvarende brint til en ny industriel succeshistorie. Med de rette rammevilkår, der tilskynder til fravalg af fossile brændstoffer, kan vedvarende brint reducere CO2-udledningen i transportsektoren og den tunge industri, hvilket er altafgørende for at skabe en verden, der udelukkende kører på grøn energi, siger Martin Neubert.

 

Ørsted har gennem de seneste 18 måneder indgået partnerskaber med forskellige konsortier om syv projekter inden for vedvarende brint i Danmark, Tyskland, Holland og Storbritannien.

 

Anders Nordstrøm, vicepræsident og chef for Ørsteds brintaktiviteter:

- Vedvarende brint bliver afgørende for opfyldelsen af Danmarks ambitiøse mål om at reducere CO2-udledningen. H2RES er et eksempel på, hvordan offentlig medfinansiering, kombineret med en engageret brintindustri og ambitiøse aftagere, kan drive den grønne omstilling af transportsektoren. H2RES er et lille, men vigtigt skridt i retning af produktion af vedvarende brint i stor skala, og projektet vil give os mulighed for at demonstrere, hvordan havvind kombineret med elektrolyse på land kan nedbringe CO2-udledningen ud over direkte elektrificering, siger Anders Nordstrøm.

 

Det Energiteknologiske Udviklings- og Demonstrationsprogram (EUDP) under Energistyrelsen har tidligere tildelt 34,6 mio. kr. til udviklingen af H2RES til Ørsted, Everfuel Europe A/S, NEL Hydrogen A/S, Green Hydrogen Systems A/S, DSV Panalpina A/S, Brintbranchen og Energinet Elsystemansvar A/S. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com