Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Ørsted dykker ned i nyt partnerskab

Søgeord:

24. maj 2022  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

313 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Vil sammen med ARK Nature gå forrest for at genskabe maritimt liv.

 

Et nyt partnerskab mellem Ørsted og ARK Nature tester som det første projekt nogensinde muligheden for at genskabe livsvigtig biodiversitet i havet i takt med, at den globale omstilling til vedvarende energi tager fart. Ét indledende fokus er at genoprette rev med skaldyr, der er essentielle for den økologiske genopretning af Nordsøen, og at bruge erfaringerne fra projektet til at udvikle de bedste måder, hvorpå arbejdet kan skaleres på globalt plan for at sikre en samlet netto-positiv påvirkning af naturen i forbindelse med opførelsen af havvindmølleparker.

 

Rasmus Errboe, regionsdirektør for Kontinentaleuropa i Ørsted, siger:

 

- Det haster med at gøre noget ved klimakrisen og tabet af biodiversitet. Der er brug for hurtig handling nu, man den øgede hastighed skal ikke gå ud over naturen, og det mener Ørsted heller ikke er nødvendigt. Med dette nye samarbejde er det en stor glæde for mig, at vi kan udvide vores ambitiøse globale biodiversitetsprogram. Sammen med ARK vil Ørsted implementere innovative genopretningsprojekter og undersøge, hvordan rewilding kan bidrage til at forbedre havenes sundhed, og hvordan havvindindustrien kan forstærke det bidrag.

Jos Rademakers, administrerende direktør for ARK Nature, siger:

 

- ARK Nature og Ørsted har i sidste ende samme mål: selvforsynende, sunde have. Vi vil forsøge at genskabe de vitale naturprocesser og bidrage til at skabe vindmølleparker, der samlet set har en positiv indvirkning på naturen og menneskeheden. Og vi ved, at vi er nødt til at gøre noget, så hurtigt vi overhovedet kan.

 

/anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk