Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Ørsted går i vandet på Borssele

Søgeord:

16. januar 2020  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

310 gange

Læses i øjeblikket af:

1

De første fundamenter installeret til den 752 MW store havvindmøllepark.

 

Ørsted har påbegyndt byggefasen på sin første havvindmøllepark i Holland, hvor man har installeret de første fundamenter på den 752 MW store havvindmøllepark Borssele 1 & 2.

 

Borssele 1 & 2 er placeret 22 kilometer ud for den hollandske provins Zeelands kyst. Der skal installeres i alt 94 monopæl-fundamenter på mellem 14 og 39,7 meters dybde på havvindmølleparken. I april går man i gang med at installere projektets 94 Siemens Gamesa-vindmøller på 8 MW.

 

Henrik Egholm, EPC Director for Borssele 1 & 2:

 

- Det er skønt, at opførelsen er gået i gang nu, helt efter planen. Byggeriet af havvindmølleparken forløber planmæssigt, og vi forventer, at Borssele 1 & 2 bliver idriftsat i slutningen af i år, siger han.

Jan Wind, Senior Project Manager på Borssele 1 & 2:

 

- Den første monopæl, som vi har installeret, var både den tungeste og højeste på hele havvindmølleparken med en vægt på 1.188 tons og en højde på 76 meter. Diameteren i fundamentets bund er hele 8,5 meter, hvilket er nok til at rumme et fodboldmål, lyder det fra Jan Wind.

 

Monopælene og overgangstykkerne til Borssele 1 & 2 er fremstillet af Sif, EEW SPC, EEW OSB og Bladt Industries. Alle fundamenterne bliver installeret af DEME.

 

Steven Engels, General Manager for Holland:

 

- Borssele 1 & 2 er vores første havvindvindmøllepark i Holland og er et vigtigt skridt på vejen i den hollandske regerings ambitiøse omstilling til vedvarende energi. Når Borssele 1 & 2 er bygget færdig, vil den være den største havvindmøllepark i Holland, og den vil kunne levere vedvarende energi til omkring en million hollandske husstande, siger Steven Engels. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com