Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Ørsted i japansk joint venture

Søgeord:

27. marts 2020  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

260 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Arbejder hen imod nyt havvindprojekt ved byen Choshi.

 

TEPCO og Ørsted etablerer havvind-joint venture i Choshi i Japan.

 

Tokyo Electric Power Company Holdings, Incorporated (TEPCO), Japans største energiselskab, og Ørsted A/S etablerer joint venture, Choshi Offshore Wind Farm K.K., der har til formål at arbejde hen imod at afgive et fælles bud på et havvindprojekt ved byen Choshi.

 

TEPCO og Ørsted underskrev i januar 2019 en hensigtserklæring om at samarbejde om havvindmølleprojekter, og siden da har de to virksomheder arbejdet sammen om at fastlægge rammerne og en organisationsstruktur for at kunne udvikle Choshi-havvindprojektet i fællesskab.

 

Efter nu at have formaliseret samarbejdet om at udvikle Choshi-havvindprojektet, vil TEPCO og Ørsted indsende et fælles bud i første udbudsrunde, når Japans regering officielt udlægger området ved byen Choshi til et vækstområde for havvind. TEPCO og Ørsted vil desuden samarbejde om andre fremtidige muligheder for havvindsudbygning, der måtte vise sig i Choshi-zonen.

Tomoaki Kobayakawa, representative executive officer og president for TEPCO:

 

- TEPCO og Ørsted har gjort store fremskridt i udviklingen af vores partnerskab, og vi er klar til sammen at udvikle Choshi havvindprojektet. Vores to selskaber er blevet enige om at etablere nogle unikke rammer, som gør os i stand til effektivt at integrere og udnytte styrker og ekspertise fra begge parter. Vi er overbeviste om, at det er et afgørende skridt for et vellykket havvindprojekt i Choshi. I april i år vil TEPCO lancere en division for vedvarende energi, TEPCO Renewable Power, for at gøre vedvarende energi til en væsentlig produktionskilde. Partnerskabet med Ørsted og etableringen af Choshi Offshore Wind Farm K.K. vil være med til at skabe vækst for TEPCO-koncernen og TEPCO Renewable Power.

Henrik Poulsen, administrerende direktør for Ørsted:

 

- Jeg er glad for at se, at mere end et års tæt samarbejde med TEPCO har ført til etableringen af et joint venture for Choshi Offshore Wind-projektet. Med Ørsteds stærke globale kapacitet og TEPCO's lokale ekspertise er vi godt klædt på til at deltage i det kommende udbud. Dette joint venture er ikke kun et vigtigt skridt for Ørsted og TEPCO's bestræbelser for at indfri Japans ambitioner for landets egen forsyning af vedvarende energi, men markerer også Ørsteds indtog på det japanske marked og vores ambition om at hjælpe Japan med at blive et førende havvindmarked Stillehavsområdet, siger Henrik Poulsen. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk