Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Ørsted indvier første park i Asien

Søgeord:

22. november 2019  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

384 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Opfører anden fase af Formosa 1 sammen med joint venture-partnere.

 

Ørsted har nu sammen med sine joint venture-partnere opført anden fase af Formosa 1, der er den første havvindmøllepark i Taiwan. Formosa 1-havvindmølleparken i Taiwan er den første havvindmøllepark opført af Ørsted i Asien og Stillehavsområdet. I løbet af de sidste tre år har Ørsted både arbejdet tæt sammen med sine joint venture-partnere, sikret projektfinansiering på 18,7 mia. NTD (new Taiwan dollar) – knap 2 mia. kr. - samt opført havvindmølleparken til tiden.

 

Martin Neubert, koncerndirektør og administrerende direktør for Ørsted Offshore, siger:

 

- Ørsted opførte verdens første havvindmøllepark i Danmark for mere end 28 år siden. Siden da har Ørsted opført mere end 25 havvindmølleparker. Vi er stolte af at kunne indvi den allerførste havvindmøllepark i kommerciel skala i Taiwan og i Asien og Stillehavsområdet. Vi er glade for, at Ørsted kan bidrage til Taiwans energiomstilling, hvilket også er et vigtigt skridt for Ørsted i forhold til at realisere vores vision om at skabe en verden, der udelukkende kører på grøn energi, siger Martin Neubert.

Havvindmølleparken Formosa 1 er et joint venture mellem Ørsted (35 procent), JERA (32,5 procent), Macquarie Capital (25 procent) og Swancor (7,5 procent). Formosa 1 ligger cirka 2-6 km ud for Miaoli-provinsens kyst og består af to faser: To Siemens Gamesa-vindmøller på 4 MW blev installeret i oktober 2016 i forbindelse med første fase og officielt idriftsat i april 2017. Anden fase blev færdiggjort i oktober 2019 og omfatter 20 Siemens Gamesa-vindmøller på 6 MW. Formosa 1 har en samlet strømproduktionskapacitet på 128 MW, hvilket er nok til at forsyne 128.000 husstande i Taiwan med strøm.

 

Matthias Bausenwein, chef for Ørsteds aktiviteter i Asien og Stillehavsområdet og bestyrelsesformand for Formosa 1:

 

- I dag er et historisk øjeblik for alle, der har deltaget i Formosa 1-projektet. Den enorme indsats, som vi sammen med vores joint venture-partnere, lokale myndigheder, pengeinstitutter og interessenter har ydet, har båret frugt. Formosa 1 er den første milepæl i Ørsteds ekspansion i Asien og Stillehavsområdet. Med dette vellykkede første skridt er vi overbeviste om, at Ørsted fortsat vil stå i spidsen for væksten inden for havvind i Asien, siger Matthias Bausenwein. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com