Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Ørsted køber amerikansk vindmølleprojekt

Søgeord:

2. november 2020  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

235 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Overtager Haystack Wind i Nebraska.

 

Ørsted øger sin tilstedeværelse på elmarkedet Southwest Power Pool (SPP) i USA med købet af og den endelige investeringsbeslutning på landvindprojektet Haystack Wind på 298 MW i Wayne County, Nebraska, USA.

 

Projektet grænser op til Ørsteds vindmøllepark Plum Creek på 230 MW og kan dermed drage fordel af den eksisterende net-infrastruktur i den nordlige del af SPP.

 

Vindmølleparken Haystack forventes at være driftsklar i fjerde kvartal af 2021. Parken diversificerer Ørsteds 2021-projektportefølje yderligere med nye projekter inden for landvind, solenergi og energilagring i Texas, Midtvesten og den sydøstlige del af USA.

 

- Opkøbet af Haystack betyder, at vi føjer endnu et stort projekt til vores Onshore-portefølje i en region med solide vindressourcer. Med købet fortsætter vi vores strategi om at supplere vores udviklingsaktiviteter med opkøb, der passer godt ind i vores portefølje, siger Vishal Kapadia, Senior Vice President og økonomidirektør i Ørsted Onshore.

Projektet vil i gennemsnit bidrage med USD 4 mio. om året i lokale skatter og jordskatter til regionen og kræve 300 byggearbejdere, når anlægsfasen topper.

 

Med tilføjelsen af Haystack Wind har Ørsteds landvindforretning nu nået en samlet kapacitet på 3 GW i drift og under opførelse.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com