Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Ørsted opfører sol- og batterilagringsanlæg

Søgeord:

28. november 2019  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

489 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Det første af sin slags på det amerikanske marked.

 

Energiselskabet Ørsted har påbegyndt opførelsen af sit første solenergi- og batterilagringsanlæg i industriel skala, Permian Energy Center på 460 MW, som opføres i Andrews County i Texas, USA. Når Permian-projektet er færdiggjort, vil Ørsted være det første energiselskab, der dækker hele spektret af løsninger inden for produktion af vedvarende energi fra landvind, havvind, solenergi og energilagring på det amerikanske marked, lyder det fra Ørsted.

 

Permian Solar-projektet omfatter et 420 MW vekselstrøms solenergianlæg og et batterilagringsanlæg på 40 MW på et 1.500 hektar stort område side om side med eksisterende olie- og gasinstallationer og vil bidrage til at dække den stigende efterspørgsel efter strøm i det vestlige Texas.

 

I en region synonym med traditionel energiproduktion understreger projektet vedvarende energis konkurrencedygtighed, siger Henrik Poulsen, administrerende direktør i Ørsted:

- Vi er meget tilfredse med at opføre Permian Energy Center og for at kunne supplere vores amerikanske portefølje af onshore-aktiviteter med et solenergi- og batterilagringsanlæg. Med færdiggørelsen af projektet vil vi have projekter i drift i USA, som dækker hele spektret af vedvarende energiteknologier inden for både onshore og offshore. Det er et stort skridt frem, da vi stræber efter at tilbyde vores kunder konkurrencedygtige og alsidige, grønne løsninger i fremtiden, siger Henrik Poulsen.

 

Declan Flanagan, administrerende direktør for Lincoln Clean Energy, der er Ørsteds udvikler af onshore-aktiviteter i USA, siger:

 

- Vi er meget glade for at kunne føje dette betydelige solenergi- og batterilagringsanlæg til vores portefølje. Permian Energy Center er en milepæl, der demonstrerer Ørsteds evne til at levere grønne og konkurrencedygtige energiløsninger til det dynamiske energimarked i USA, siger han.

Solpanelerne til Permian-projektet leveres af Jinko Solar og JA Solar. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk