Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

OK-tankvogne på egen klimadiesel

Søgeord:

12. august 2020  |  

Af Anders Per Gajhede

Læst i alt:

372 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Energiselskabets 70 tankbiler kører forrest og smager sin egen medicin.

 

Energiselskabet OK lancerede i foråret OK Klimadiesel, der som brændstof baseret på 25 procent biodiesel giver selskabets kunder mulighed for at få en grønnere profil uden at skifte dieselkøretøjerne ud.

 

OK’s omkring 70 egne tankvogne kører også på selskabets egen OK Klimadiesel, og det giver god mening, siger Søren Kejser, logistikchef i OK.

 

- Ud over at vi er et energiselskab, er vi jo også en logistikvirksomhed med omkring 70 tankvogne på vejene hver dag. Derfor giver det mening, at vi tager vores egen medicin og selv tager del i muligheden for at gøre noget godt for klimaet, siger han.

Op til 19 % CO2-besparelse

OK Klimadiesel baseres på 25 procent biodiesel. Tankvognene kører i praksis på den normale diesel med 7 procent biotilsætning, mens OK holder regnskab over de solgte mængder klimadiesel og tilsætter tilsvarende biobrændstof, op til de 25 procent, i sine lagertanke. Det fortrænger dermed OK´s indkøb af fossilt diesel, som erstattes at biobrændstof, der giver op til 19 procent ekstra CO2-besparelse.

 

Den endelige blanding, som OK kører på, og som kunder, der vælger Klimadiesel, modtager, er den samme i blandingsforhold, som de plejer, og lever derfor op til samme krav og standard som hidtil, lyder det.

 

Ud over, at OK selv har valgt at køre på Klimadiesel, tilbyder selskabet muligheden til erhvervskunder og offentlige kunder med hjemmetanke.

- Vi giver både os selv og kunderne mulighed for at være med til at reducere udledningen af CO2 i det samlede regnskab. Klimadiesel koster lidt mere per liter, men man skal til gengæld ikke ud og investere i nye biler for at udvise ansvarlighed, siger Flemming Mæhlisen, produktchef i OK.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk

Ret cookie-samtykke