Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Politiet: Fjern is og sne fra køretøjerne

Søgeord:

13. januar 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

1068 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Ordensmagten har en opfordring til især lastbilchaufførerne.

 

Midt- og Vestsjællands Politi kommer nu med en opfordring til især lastbilchaufførerne om at få fjernet sne og is fra bilerne inden kørsel.

 

4. januar måtte betjente bringe en lastbil med en 61-årig mand fra Næstved bag rattet til standsning på Vestmotorvejen mod vest ved Sorø.

 

To betjente fra Tungvognscenter Øst ved Midt- og Vestsjællands Politi kørte i en uniformeret patruljebil i 2. vognbane, da en isblok fløj af taget fra en lastbil.

 

- Da patruljebilen nærmer sig en lastbil med presenningssættevogn, flyver et stykke is af taget. For at undgå, at den halvstore isblok rammer forruden på patruljebilen, er jeg nødt til at foretage en ABS-opbremsning, så den i stedet rammer kofangeren, siger politiassistent Johnny Klindt Jacobsen fra Tungvognscenter Øst ved Midt- og Vestsjællands Politi

Betjentene fik signaleret til lastbilchaufføren, at han skulle følge med til nærmeste afkørsel, men måtte samtidig foretage kørslen i nødsporet med kraftig reduceret hastighed for at minimere risikoen for yderligere tab af is fra taget.

 

- Vi vurderede i situationen, at det var til væsentlig fare for færdselssikkerheden, at han ikke havde ryddet sne og is af sættevognen. Derfor blev han sigtet, og nu skal anklagemyndigheden vurdere, om sagen skal i retten, hvor han kan blive betinget frakendt førerretten. Patruljebilens kofanger tog ikke skade af sammenstødet med isblokken, men jeg vil kraftigt opfordre alle borgere til at fjerne is og sne fra hele bilen – ikke kun fra ruderne, siger politiassistent Johnny Klindt Jacobsen. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk