Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Rema 1000 investerer i køleteknologi

Søgeord:

4. juli 2019  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

815 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Erstatter dieseldrevne kølesystemer med kryoteknologi.

 

Køling af madvarer under transport sker i dag næsten udelukkende med dieseldrevne køleanlæg.

 

Men nu har Rema 1000 som den eneste dagligvarekæde herhjemme installeret nye, alternative køleanlæg drevet uden diesel på kædens køletrailere – 109 i alt. I stedet for en dieselmotor drives de nye klimavenlige køleanlæg ved hjælp af en teknologi med CO2 under højt tryk. Det sparer 570.000 liter diesel om året og dermed 1.500 tons CO2.

 

Det fremgår af en skriftlig meddelelse.

 

- Det er fantastisk at se, at vi med en enkel, ny teknologi kan spare så meget diesel på at køle madvarerne ned. Ud over at være miljøvenligt køler det nye system tre gange mere effektivt end den gamle dieseldrevne køling. Derfor er det helt klart en løsning, vi vil forsætte med, siger transportchef Preben Lyng fra Reitan Distribution, der er Rema 1000’s distributionsselskab.

De traditionelle anlæg med en dieselmotor er også kendt for at kunne støje ret kraftigt. Her har de nye anlæg den fordel, at de stort set ikke kan høres. Det glæder blandt andet købmand Thomas Berthelsen fra Rema 1000 i Marienlund i Odense:

 

- Først og fremmest er det jo virkelig godt, at vi alene her ved butikken er med til at spare cirka fire tons CO2 hvert år ved at få leveret vores frugt, grønt og andre kølevarer på de nye trailere. Samtidig er det også rart, at naboerne ikke skal generes af de støjende dieselgeneratorer, som andre køletrailere kører rundt med, siger Thomas Berthelsen.

 

For at fremtidssikre løsningen og kunne forsyne alle køletrailere med CO2-køling opfører Rema 1000 nu et ekstra CO2-anlæg for køletrailerne hos Rema 1000’s distributionscenter i Vejle. Den over 10 meter høje CO2-tank skal supplere den eksisterende tank ved Rema 1000’s lager i Horsens.

- Når vi siger, at vi leverer discount med holdning, så gælder det også vores holdning til miljøet. Vi åbner jo hele tiden nye butikker, og så må vi også sikre, at vi fortsat kan køle alle varerne ned under transporten på en tæt på 100 procent klimavenlig måde, siger transportchef Preben Lyng.

 

FAKTA:

  • REMA 1000’s køletrailere køles ned ved hjælp af CO2 under tryk, såkaldt kryoteknologi fra virksomheden Thermo King.
  • CO2 under tryk giver en voldsomt kølende effekt, når den passerer gennem et køleanlæg – den samme teknik man bruger til at producere tøris.
  • Modsat traditionelle køleanlæg kører anlægget uden en dieselmotor.
  • Dermed sparer REMA 1000 årligt 570.000 liter diesel til at køle varer ned under transport.
  • Da kølingen samtidig er baseret på genbrug af CO2 fra gødningsproduktion, reducerer det CO2-udledningen med 97 procent. Det eneste energiforbrug er til filtrering og til at sætte gasarten under tryk.
  • Løsningen betyder, at en typisk REMA 1000 butik sparer fire tons CO2 hvert år ved at få kølevarerne leveret på trailere med den nye teknologi.
  • Kryo-anlægget kan nedkøle varerne cirka tre gange hurtigere end de traditionelle dieselanlæg.
  • Modsat de gamle dieseldrevne anlæg svarer lydniveauet ved kryo-anlægget blot til det, der kan høres ved en moderne opvaskemaskine.
  • CO2 transporteret på trailerne til køling er helt ufarligt for chauffører og andre og kræver ingen særlige sikkerhedsforanstaltninger på trailerne.
IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk

Ret cookie-samtykke