Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Salg af varebiler går strygende

Søgeord:

7. august 2020  |  

Af Anders Per Gajhede

Læst i alt:

233 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Stor nedgang i antallet af solgte lastbiler.

 

I juli måned var der godt gang i salget af varebiler i Danmark.

 

Hele 1.995 køretøjer blev der langet over disken, hvilket oversteg niveauet for både juli 2018 og juli 2019 – sidstnævnte med 7,4 procent.

 

Administrerende direktør i De Danske Bilimportører, Mads Rørvig:

 

- Varebilerne viser gode takter med en salgsfremgang i forhold til juli sidste år på over 7 procent. Vores medlemmer beretter endda om endnu større aktivitet og efterspørgsel fra erhvervslivet, end hvad der kan spores i opgørelserne over nyregistreringer. Det tegner altså godt for de kommende måneder, men med genopblusningen af coronasmitten i Danmark og i resten af Europa må vi naturligvis tage alle forudsigelser med et gran salt, siger han.

Til gengæld kørte det i den gale retning for salget af lastbiler i årets syvende måned.

 

Lastbilsalget for juli måned endte 15,1 procent lavere end samme måned sidste år. År til dato er der blevet indregistreret 2.143 lastbiler, hvilket en tredjedel (33,3 procent) færre end i perioden januar til juli 2019.

 

- Nedgangen i lastbilsalget i 2020 er ikke kommet som den store overraskelse for branchen, da forhandlere og importører har oplevet høje salgstal de foregående år. Coronakrisen har dog lagt en yderligere dæmper på aktiviteten, og med lastbilers generelt lange leveringstider må vi nok forvente, at coronakrisens fremfærd i foråret vil afspejle sig i salgstallene i en del måneder fremover – derudover afhænger meget naturligvis af udviklingen i transportbehovet her efter ferietiden, siger Mads Rørvig.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk