Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Samarbejde om el-trailer til serieproduktion

Søgeord:

8. oktober 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

183 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Trailer Dynamics og Krone annoncerer strategisk partnerskab.

 

Trailer Dynamics GmbH og trailerproducent Krone har annonceret et strategisk partnerskab. Det fælles mål er at udvikle en elektrificeret trailer klar til serieproduktion, der reducerer diesel- og CO2-emissionerne fra dieseltrailere betydeligt og øger rækkevidden af BEV-trailere. Prototypen af eMega Liner blev præsenteret for første gang under Krone Executive Logistics Summit på Krone Future Lab i Lingen i slutningen af september. Under de første testkørsler, der blev ledsaget af SGS TÜV Saar GmbH, kunne eMega Liner allerede nå de målrettede diesel- og CO2-emissionsreduktioner på op til 20 procent.

 

Michael W. Nimtsch, grundlægger og administrerende direktør for Trailer Dynamics:

 

- Med Trailer Dynamics’ eTrailer-teknologi er vi i stand til betydeligt at reducere dieselforbruget og CO2-emissionerne fra en sættevogn og yde et væsentligt bidrag til klimaneutralitet. Da eTrailer fra Trailer Dynamics kan kombineres med enhver sættevogn uanset producent, kan vi bringe de cirka to mio. diesel-sættevogne i den europæiske flåde tættere på lavemissions-logistik. Derudover opnår vores rækkeviddeforlængerteknologi i eTrailer en rækkeviddeforøgelse af BEV-sættevogne, hvilket muliggør fuldt elektrificeret godstransport på lange afstande over 500 km, siger Michael W. Nimtsch.

Trailer Dynamics’ teknologi arbejder med tæt koordinerede komponenter. Nøgleelementet er en kraftfuld e-aksel, der driver sættevognen og også genopretter bremseenergi gennem rekreation. Den batterienergi, der transporteres i eTrailer, er tilstrækkelig især til lange afstande over 500 km. Hvis ladeinfrastrukturen på den planlagte rute ikke er tilstrækkelig, vil der være en indbygget oplader til rådighed for at bygge bro over hullet. Et andet højdepunkt i Trailer Dynamics-udviklingen er den intelligente styringssoftware, der optimalt bruger og distribuerer den batterielektriske energi over hele ruten. Derved er den funktionelt pålidelige realtidsstyring af systemet uafhængig af producenten af sættevognen. Samlet set bliver sættevognssystemet en elektrisk plug-in hybrid gennem den intelligente kombination af eTrailer og dieselbil, lyder det fra selskaberne.

Abdullah Jaber, grundlægger og administrerende direktør for Trailer Dynamics:

 

- Begrebet sensorisk kontrol af den elektriske drivlinje udviklet af Trailer Dynamics muliggør en solid og funktionelt pålidelig kontrol med sættevognen. Vi vil realisere yderligere effektivitetsforbedringer i de felttests, der nu afventer og indtil de er klar til serieproduktion, og dermed sikre en teknisk overbevisende markedsindgang for eTrailer fra Trailer Dynamics, siger Abdullah Jaber.

 

- Vi er glade for at kunne tilbyde vores kunder et nyt perspektiv på miljøvenlig transport med dette strategiske partnerskab. Det er vigtigt for os, at de samlede ejeromkostninger er i forgrunden, siger Stefan Binnewies, formand for Advisory Board for Trailer Dynamics GmbH og medlem af bestyrelsen for Bernard Krone Holding om det nye samarbejde. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com