Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Samarbejde vil revolutionere affaldsindsamling

Søgeord:

24. april 2020  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

313 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Teknologi skal gøre op med spildkørsler.

 

Hver dag kører hundredvis af skraldebiler rundt i Danmark på fastlagte ruter for at hente affald. Og hver dag tømmes affaldscontainere, der kun er halvfyldte eller i nogle tilfælde helt tomme. Det er hverken optimalt for nærmiljøet, klimaet eller økonomien. Et nyt partnerskab mellem Sweco og Telia vil gøre op med ”spildkørslerne”.

 

Partnerskabet mellem Nordens største teleselskab og Europas førende virksomhed inden for ingeniør- og arkitektrådgivning tager fat på denne samfundsudfordring med en ambition om at revolutionere affaldshåndteringen i Danmark gennem brug af intelligent mobilteknologi, sensorer og ruteplanlægningssoftware.

 

Sweco har udviklet en særlig sensor, der placeres i affaldscontainere og løbende indsamler information om, hvor meget plads der er tilbage i containerne. På den måde er det muligt at planlægge præcis hvornår, det bedst kan betale sig at tømme den enkelte container. Det betyder mindre kørsel og højere serviceniveau for de virksomheder og kommuner, der implementerer løsningen.

Sweco estimerer, at antallet af tømninger kan reduceres med op til 50 procent, hvilket resulterer i færre kørsler og dermed mindre udledning af CO2 og NOx-partikler, færre støjgener og markant reducerede omkostninger. Det giver i sidste ende store besparelser på såvel den økonomiske som den miljø- og klimamæssige bundlinje.

 

Datatransmissionen fra containerne foregår via Telias landsdækkende NarrowBand-IoT netværk.

 

- Det nye produkt rummer et enormt potentiale og er et kerneeksempel på, hvad mobilteknologi kan gøre i forhold til at løfte såvel samfundsopgaver som kommercielle projekter endnu mere effektivt og ressourcebesparende. Den intelligente mobilteknologi kan gøre vores byer og virksomheder endnu smartere samt bidrage til den grønne omstilling med omfattende klimaløsninger, udtaler Mortimer Liebman, direktør for Telias erhvervsforretning i Danmark.

Potentialet er enormt med mere end seks mio. skraldespande og containere i hele Danmark, og gevinsterne er meget konkrete både på kort og lang sigt:

 

- Når virksomheder og kommuner kan overvåge deres containere og planlægge kørsel og tømninger, kan der spares mange kilometers transport med tunge affaldsbiler. Det giver en meget markant besparelse nu og her – og er en værdifuld, langsigtet investering i miljø- og klimaindsatsen, siger Anders Krøjmand Humle, produktchef i Sweco GIS & IT. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk