Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Sidste mølle installeret på Kriegers Flak

Søgeord:

10. juni 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

285 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Havmølleparken skal nu testet og certificeres.

 

I morgentimerne lørdag den 5. juni blev den sidste af i alt 72 vindmøller installeret på Kriegers Flak, der bliver Danmarks største havmøllepark. Næste skridt vil være at færdiggøre test og certificering af havmølleparken, så den kan blive indviet på den anden side af sommeren.

 

På trods af de logistiske udfordringer, som coronapandemien har medført, er tidsplanen for opførelsen af Vattenfalls Kriegers Flak havmøllepark blevet overholdt. De 72 havvindmøller er nu alle installeret 15-40 kilometer ud for Sjællands østkyst.

 

- Vi er glade for, at installationen af havmøllerne nu er gennemført. På trods af corona har vi været i stand til at levere efter planen – faktisk lidt forud for tidsplanen – hvilket viser, at vores strategi om altid at være forberedt på det uventede har vist sig at være robust. Vi er meget tilfredse med samarbejdet med vores partnere og stolte af det bidrag, havmølleparken vil yde til at gøre en fossilfri fremtid mulig, siger Catrin Jung, Head of Offshore Wind i Vattenfall.

Når havmølleparken kører på fuld kapacitet, vil den have en årlig produktionskapacitet på 604 MW, svarende til det årlige forbrug i cirka 600.000 danske husstande. Kriegers Flak bliver Danmarks hidtil største havmøllepark og kommer til at øge den danske elproduktion fra vind med henved 16 procent.

 

Den første vindmølle blev installeret i februar 2021, og siden da er installationen af de resterende Siemens Gamesa-havvindmøller fortsat problemfrit.

 

- Det er utroligt tilfredsstillende, at vi - her midt i denne udfordrende corona-tid - på sikker vis har kunnet installere alle 72 vindmøller forud for tidsplanen. Det tætte samarbejde mellem Siemens Gamesa-medarbejdere, Vattenfall og Rønne Havn har været enestående. Vi ser frem til at fortsætte det fantastiske samarbejde med alle på Kriegers Flak-projektet, siger Marc Becker, administrerende direktør for Offshore i Siemens Gamesa.

I installationsfasen er vindmøllerne blevet formonteret og derefter afskibet fra Rønne Havn. Havmølleparken vil blive serviceret fra Vattenfalls nye serviceanlæg på Klintholm Havn på Møn. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk