Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Styrelse advarer mod særlige godsvogne

Søgeord:

7. januar 2019  |  

Af Anders Per Gajhede

Læst i alt:

1559 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Opfordrer godsoperatører til ekstra kontrol af låsemekanisme.

 

På baggrund af togulykken onsdag i sidste uge, der kostede otte mennesker livet, advarer Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen nu mod anvendelse af vogntypen ”lommevogne” ved transport af sættevogne.

 

- Denne advarsel udstedes på baggrund af en orientering fra Havarikommissionen dags dato. Henvendelsen bygger på, at der er identificeret en mulig risiko for, at sættevognen ikke låses fast til skammel/saddel i forbindelse med transport. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har ikke fået dokumentation for, at denne risiko er begrænset til en bestemt type ”lommevogne”, type af skammel/saddel eller kombinationen af disse. På baggrund af dette udsender styrelsen denne advarsel, lyder det fra styrelsen, der nu vil tage fat i arbejdet med at afklare, hvorvidt denne risiko begrænses til bestemte typer af godsvogne eller bestemte typer af skamler/sadler.

- Styrelsen opfordrer godsoperatører til at udføre ekstra kontrol ved sikring af låsemekanismen, når sættevogne monteres på godsvogne. Denne advarsel gælder for det samlede danske jernbanenet, uanset om der er tale om gods i transit eller ej, skriver Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk