Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

To terrængående sværvægtere til Grønland

Søgeord:

23. december 2020  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

408 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Stiholt leverer Scania til Royal Arctic Line.

 

Royal Arctic Line (RAL) satser igen på Scania til at sikre levering af livsvigtige fornødenheder til de grønlandske bygder langs de barske kyster. Denne gang er det Stiholt, der har stået for leveringen af de nye biler i form af to Scania P 410 B6x6 HHZ containerbiler.

 

De nye Scania supplerer to næsten tilsvarende biler, som Stiholt leverede for cirka fire år siden med stort set samme specifikationer og opbygninger - dvs. tre-akslede chassiser med træk på alle hjul samt kroghejs. HHZ i chassisbetegnelsen signalerer H for Høj styrke, H for Høj chassishøjde og Z for 3x39 mm bladfjedre for og 8x30 mm bladfjedre bag. Chassiset er desuden udført i XT-version, som yderligere indebærer bl.a. forstærket frontparti med beskyttelsesplade under motoren, stålkofanger, beskyttelsesgitre foran forlygter, forstærket træktøj med 40 tons trækkapacitet, ekstra robuste sidespejle mm.

Opbygningerne, som SAWO i Sørup har stået for, består af Multilift ULT26S.51 kroghejs til håndtering af 20’ containere på op til 26 tons. Kroghejsene er udviklet til militært brug. De er fastmonteret på chassiset, dvs. uden tipfunktion, men til gengæld er de forrest udrustet med CHU-rammer (Container Handling Units), der kan griber fat i fronten af containerne. Når de trækkes op på ladet, kører kantskinnerne på containerne henad et sæt vippe-ruller bagtil. Forrest på chassiserne har Stiholt i Hjørring desuden monteret 20-tons hydrauliske Sepson-spil og efterfølgende klargjort bilerne til levering. Forinden er de blevet lakeret, undervognsbehandlet og rustbeskyttet af Nordjysk Autolakering i Sæby.

 

Drivlinerne på de nye biler til Royal Arctic Line er ligesom på de tidligere biler hentet fra Scanias øverste og mest solide hylde, dvs. 6-cyl. 13-liters rækkemotorer på 410 hk tilkoblet 6-trins fuldautomatiske Allison GA866-gearkasser. Forakslerne er 9-tons AMD901 med navreduktion, mens tandembogierne består af 30-tons RBP835 ligeledes med navreduktion. Det giver en teknisk totalvægt på max. 39 tons på de tre enkeltmonterede aksler, der kører på 395/80R22.5 terrændæk.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk