Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Tungvognssalg ramt af corona

Søgeord:

15. december 2020  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

197 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Cirka hvert fjerde nye lastbilsalg er udeblevet i år.

 

Der var nedgang til alle de tunge køretøjer i november måned, når der sammenlignes med salgstallene fra samme måned sidste år. Bedst gik det dog varebilerne, som nøjedes med et beskedent fald på 4,1 procent.

 

Det viser tal fra De Danske Bilimportører.

 

- Ligesom aktiviteten i resten af samfundet var stærkt reduceret i foråret, oplevede bilbranchen et meget trægt varebilsalg under de første måneder af coronakrisen. Udviklingen begyndte dog at vende ved indgangen til andet halvår af 2020, og vi tolker det som et sundhedstegn, at varebilsalget nu synes at have stabiliseret sig på et fornuftigt højt niveau, siger administrerende direktør for De Danske Bilimportører, Mads Rørvig.

 

Med en enkelt måned tilbage af 2020 ligger lastbilernes år-til-dato salg 26,5 procent under sidste års niveau. I november blev det til 334 nye lastbiler - ni procent færre end samme måned sidste år. En vis nedgang var dog forventet ovenpå de meget høje salgstal de foregående år. Om lastbilsalget siger Mads Rørvig:

- 2019 bød på det næsthøjeste lastbilsalg i ti år – derfor lå det i kortene, at 2020 ville blive et stille år for lastbilerne. Når det er sagt, har vi været vidne til en fornuftig aktivitet de seneste 3-4 måneder, som ikke afviger væsentligt fra lastbilsalget i de tilsvarende måneder af 2019. Det er meget tilfredsstillende med tanke på samfundets generelle situation. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk