Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Ultradyb boring for Voyager

Søgeord:

28. oktober 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

242 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Maersk Drilling tildelt kontraktforlængelse i Angola.

 

TotalEnergies E&P Angola har udnyttet en option på boreskibet Maersk Voyager til at bore den dybe Ondjaba-1 efterforskningsbrønd i Angolas Block 48. Kontraktforlængelsen har en estimeret varighed på 54 dage, hvilket betyder, at Maersk Voyager nu er kontraheret indtil februar 2022. Arbejdet på Ondjaba-1 startede i oktober 2021, hvorefter riggen efter planen skal flytte til Namibia for at bore Venus-brønden. En en-brønds option er tilbage på kontrakten.

 

Ondjaba-1-brønden vil blive boret på en ny verdensrekord-vanddybde på 3.628 meter. Den nuværende verdensrekord er 3.400 meter, sat af Maersk Voyagers søsterboreskib Maersk Venturer, da det borede Raya-1-brønden for TotalEnergies offshore Uruguay i 2016.

 

- Vi er glade for at kunne bekræfte, at vi rent faktisk vil bore efter en ny verdensrekord. Ondjaba-1 var en del af Maersk Voyagers oprindelige kontrakt i Angola, men riggens boreprogram har gennemgået adskillige ændringer på grund af de hidtil usete omstændigheder, verden har stået over for siden begyndelsen af 2020. Med denne kontraktoption ser vi nu frem til at bevise, at Maersk Drilling og det yderst dygtige Voyager-mandskab igen kan bryde eksisterende grænser i tæt samarbejde med TotalEnergies, siger driftsdirektør Morten Kelstrup fra Maersk Drilling. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk