Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Verdens kraftigste landmølle

Søgeord:

1. februar 2019  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

296 gange

Læses i øjeblikket af:

2

Vestas udfordrer konkurrenterne.

 

Vestas lancerer verdens hidtil kraftigste landmølle – ”Enventus” – der samtidig er koncernens første nye platform i otte år.

 

Møllen kommer i første omgang i to versioner, begge på 5,6 MW, men med en rotordiameter på henholdsvis 150 og 162 meter.

 

Som noget nyt er der tale om en modulbaseret mølle – et projekt som Vestas startede i 2012. Vindmøllen er tænkt som et globalt produkt, og en fuld-skala converter gør således, at møllen kan tilsluttes elnet overalt.

 

- Enventus er en stor bedrift af alle hos Vestas, der gør os i stand til at møde kundernes stigende behov for specialløsninger og den fortsatte reduktion af prisen på energi. Vores ubønhørlige fokus på at levere industriens højeste omsætning og overskud i de seneste år har givet os ressourcerne til at udvikle en ny platform bygget på vores verdensklasse R&D. Efter vores ordrerekord i 2018 og vores 100 GW milepæl er Enventus endnu et vigtigt skridt på Vestas’ rejse for at blive global leder inden for vedvarende energiløsninger, lyder det fra Vestas-koncernchef Anders Runevad.

Første prototype af V162-5.6 MW forventes at blive installeret i midten af 2020 med serieproduktion senere samme år.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk