Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Verdens største til Blue Water

Søgeord:

8. januar 2019  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

616 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Ny reachstacker løfter 152 ton på krogen.

 

Blue Water Shipping har netop fået leveret verdens største reachstacker til selskabets operationer på havnen i Esbjerg. Det er N.C. Nielsen, der har leveret den store maskine, der løfter 152 ton på krogen og er udviklet i tæt samarbejde med Blue Water Shipping.

 

For Blue Water Shipping opfylder verdens største reachstacker et længe næret ønske om fleksible løft i den helt tunge ende af skalaen. Som et alternativ til kraner skal reachstackeren hjælpe til med de store løft af vindmølletårne, naceller, rammer og konstruktioner i et tæt samspil med de øvrige heavy duty-maskiner, lyder det fra Søren Messmann, general manager i Port Services Division hos Blue Water Shipping:

 

- Nu kan vi selv håndtere de tungeste løft og transportopgaver ved at kombinere vores maskiner til de forskellige opgaver. Vi kan for eksempel løfte emner op til 250 ton med verdens største reachstacker i den ene ende og en af vores 100 ton reachstackere i den anden ende – eller køre med tonstunge emner hængende på krogen. Den slags gearer os til fremtidens transportopgaver, siger Søren Messmann.

Den kæmpestore reachstacker er resultatet af et udviklingsarbejde mellem N.C. Nielsen og Blue Water Shipping. Skrappe krav til maskinens performance skulle opfyldes og de tekniske specifikationer er defineret i samarbejde med Blue Water Shippings kunder i vindmøllebranchen. De stadigt større og tungere vindmølledele, jordens bæreevne på oplagringspladsen, nye typer løftegrej og ønsket om at krogen kunne nå helt ned til jorden var blandt de tekniske udfordringer.

 

- Vi har haft et fantastisk godt samarbejde med N.C. Nielsen. Vi har haft et åbent, fælles og konstruktivt udviklingsarbejde med masser af ideer på bordet. N.C. Nielsen har været gode til at gribe ideerne og fået dem omsat til tekniske løsninger. Som udgangspunkt har der ikke været nogle begrænsninger og den tankegang flytter grænserne for det muliges kunst, lyder det fra Søren Messmann.

Fakta om verdens største reachstacker:

Løftekapacitet: 152 ton på krogen

Egenvægt: 121 ton

Bredde: 4,90 meter

Længde: 15 meter (med nedslået bom)

Akselbredde: 11,20 meter

Løfter 15,40 meter i højden

Specialopbygget Konecranes 4545

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk