Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

ITD ekskluderer B. Ernø Transport

Søgeord:

23. september 2014  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2307 gange

Læses i øjeblikket af:

1

ITD’s bestyrelse ekskluderer virksomheden Børge Ernø Transport A/S i kølvandet på TV2-afsløring af magnetfusk.

ITD’s bestyrelse ekskluderer virksomheden Børge Ernø Transport A/S i kølvandet på TV2-afsløring af magnetfusk.»Beslutningen om eksklusion kommer efter, at TV2 Nyhederne søndag bragte et indslag, hvor det fremgik, at Børge Ernø Transport A/S gentagne gange har manipuleret med kontrolapparatet for køre- og hviletid i sine lastbiler. Ulovlighederne var ved flere lejligheder sket på direkte opfordring fra virksomhedens ledelse,« hedder det i en pressemeddelelse fra brancheorganisationen.

Bekræfter manipulation

ITD oplyser, at man har gennemgået sagen sammen med Børge Ernø Transport. En gennemgang, der angiveligt i store træk har bekræftet oplysningerne fra TV2 Nyhederne. På den baggrund har ITD’s bestyrelse nu truffet beslutningen om at ekskludere virksomheden fra brancheorganisationen med omgående effekt.

Etiske regler

Eksklusionen sker med henvisning til ITD’s etiske retningslinjer, der blev vedtaget på brancheorganisationens generalforsamling i foråret..

 

- Vi kan konstatere, at medlemmet i denne sag har forbrudt sig mod fem ud af seks kapitler i vores etiske retningslinjer. Det ser vi på med stor alvor. Ikke mindst fordi det er sket helt bevidst, og sikkerheden såvel som kollegiale hensyn til en fair og lige konkurrence er tilsidesat. Adfærd som den, medlemmet har udvist, opfatter vi som et levn fra en svunden fortid i erhvervet. Vi ønsker at sende et klart signal om, at erhvervets fremtid ligger hos professionelle og ansvarsbevidste udøvere, og det er dem, ITD er til for, siger ITD’s formand Gert Jakobsen i en kommentar.

Genoptagelse mulig

ITD oplyser, at Børge Ernø Transport A/S tidligst vil kunne ansøge om genoptagelse af ITD om tre år, og at eventuel genoptagelse af medlemskabet vil da afhænge af, at virksomheden overfor ITD kan dokumentere en fuldt lovlig og professionel drift i den mellemliggende periode.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com