Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

ITD følger PostNord-samråd

Søgeord:

4. januar 2018  |  

Af Lars Myrup Lassen

Læst i alt:

320 gange

Læses i øjeblikket af:

1

To ministre skal forklare statsstøtte til PostNord i åbent samråd.

Som transpordtidende.com skrev i går onsdag, så skal finansminister Kristian Jensen og transportminister Ole Birk Olesen på et åbent samråd i Transportudvalget torsdag den 18. januar 2018 redegøre for, hvordan de vil sikre, at private transport- og logistikvirksomheder i fremtiden ikke udsættes for unfair konkurrence fra et statsstøttet PostNord.

 

Det er den radikale transportordfører Andreas Steenberg (RV), der har kaldt finansminister Kristian Jensen og transportminister Ole Birk Olesen i åbent samråd om redningsplanen for PostNord og aftalen om kapitaltilførsel.

 

Ministrene skal på samrådet svare på, om de er enige i, at redningsplanen for PostNord og aftalen om kapitaltilførsel ikke må anvendes som statsstøtte til at udkonkurrere private aktører? Og hvordan vil ministrene sikre, at det ikke er tilfældet?

 

Vandtætte skotter

Ministrene skal endvidere redegøre for, hvordan man fremadrettet kan sikre vandtætte skotter mellem PostNords befordringspligtige og ikke-befordringspligtige forretning, hvilke muligheder og begrænsninger ministrene ser for en fremtidig udlicitering af den befordringspligtige del af PostNords forretning, hvilke dele af den dansk-svenske aftale om kapitaltilførsel der skal godkendes af EU-Kommissionen, og hvordan ministrene vil forholde sig, hvis aftalen ikke bliver godkendt.

 

ITD-klage til EU

ITD har den 27. november 2017 indsendt en officiel klage til EU-Kommissionen over den forestående statsstøtte, som efter planen vil tilfalde PostNord Danmark. Derfor følges det åbne samråd også tæt:

 

- Det er gode og interessante samrådsspørgsmål, som vi ser meget frem til at høre svarene på. Jeg forventer, at ministrene på samrådet vil forsvare deres beslutning om at tildele ny støtte til PostNord, men de vil nu skulle forklare beslutningen i forhold til den massive kritik fra det samlede danske transporterhverv, der oplever en unfair og urimelig konkurrence fra et statsstøttet PostNord. Vi vil bruge ministrenes svar som input til vores videre klageproces mod den danske og svenske stats ulovlig statsstøtte til PostNord Danmark, siger Carina Christensen, administrerende direktør i ITD, brancheorganisationen for den danske vejgodstransport.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com