Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

ITD: Fornuftig finanslov

Søgeord:

28. november 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2254 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Regeringen valgte i 11. time at invitere Venstre og De Konservative til forhandlingerne om næste års finanslov.

Regeringen valgte i 11. time at invitere Venstre og De Konservative til forhandlingerne om næste års finanslov.Det kom der en hurtig aftale ud af, og Enhedslisten, som regeringen i ugevis har forhandlet med, stod tilbage med sorteper. Det er en udvikling, som bifaldes i ITD, der er brancheorganisation for den danske vejgodstransport.

 

- For dansk erhvervsliv er det en god gerning i sig selv at holde Enhedslisten uden for indflydelse. Vi har brug for vækst og fremtidstænkning, og de elementer har nu fået lidt bedre plads i den finanslovsaftale, som regeringen har lavet med Venstre og De Konservative, siger ITD's adm. direktør Jacob Chr. Nielsen.

 

Han peger på en række planlagte afgiftslettelser til erhvervslivet, som finansloven fremrykker, så de allerede får effekt næste år. Skattelettelser, som skal gøre det mere attraktivt at gå på arbejde, er et andet positivt element, som ITD hæfter sig ved.

- Der er tale om relativt små beløb i det store billede, men netop nu, hvor optimismen så småt er ved at spire frem på vores markeder, er det vigtigt, at det er vækst og fremsyn, der står på den politiske dagsorden, siger Jacob Chr. Nielsen.

 

I aftalen er der sat 74 mio. kr. af årligt til at bekæmpe social dumping over de næste tre år. 15 mio. heraf går til at kontrollere udenlandske lastbiler for ulovlig indenrigskørsel – såkaldt cabotagekørsel. Enhedslisten har tidligere været fremme med krav om flere penge til kontrol, men det endelige beløb er efter ITD’s vurdering tilstrækkeligt.

 

- Øget kontrol er fint, og det afsatte beløb svarer til at fortsætte det nuværende øgede kontrolniveau. De foreløbige resultater af øget kontrol har været gode. Politiets tal viser, at den ulovlige indenrigskørsel har været i klart fald, siden politiet begyndte de øgede kontroller sidste år, siger Jacob Chr. Nielsen.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com