Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

ITD går ind for EU-ja

Søgeord:

6. november 2015  |  

Læst i alt:

676 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Vigtigt for transportbranchens udvikling.

Hundredvis af danske transport- og logistikvirksomheder er dagligt med til at sikre, at gods og varer bliver transporteret på kryds og tværs i Danmark og Europa.

 

De er et vigtigt bidrag til at understøtte væksten i Danmark og skaber langsomt, men sikkert et øget behov for flere transport- og logistikansatte i Danmark.

 

For ITD er det afgørende, at denne udvikling fortsætter, og en forudsætning for dette er, at danske transport- og logistikvirksomheder bliver ligestillet med konkurrerende virksomheder i Europa.

 

Derfor anbefaler ITD et ”ja” til folkeafstemningen den 3. december 2015.

 

Afstemningen den 3. december vil af flere årsager sikre bedre vilkår for danske transport- og logistikvirksomheder. Et afgørende argument er Europol-samarbejdet.

Tyveri af benzin- og dieselkort, indbrud i lastbiler og tyveri af lastbiler er vigtige emner for vognmandserhvervet – og eksempler på sager og områder, hvor politiet har behov for Europols fleksibilitet.

 

Hvis det bliver et ”nej” den 3. december, vil en sag som eksempelvis tyveri af dieselkort ikke få samme prioritet som i dag. Uden samarbejdet i Europol har politiet ikke de samme muligheder for at forfølge europæisk grænseoverskridende kriminalitet. Og det er på ingen måde sikkert, at Danmark kan lave en parallel aftale om adgangen til Europol, ligesom en eventuel parallel aftale kan tage år at få på plads – år, hvor danske transport- og logistikvirksomheder er dårligere stillet end virksomheder i resten af Europa. Danmark kan selvfølgelig forsøge at udveksle oplysninger direkte med andre lande, men denne tilgang er langt mere besværlig og bureaukratisk.

Derudover sikrer et ”ja” til afstemningen, at Danmark bliver en del af forordningerne om betalingspåkrav og småkrav. I dag er det sådan, at hvis en dansk transport- og logistikvirksomhed har et krav mod eksempelvis en tysk part, så tvinges den danske virksomhed til at gå gennem det tyske system, og det kan særligt være en tung administrativ opgave for mindre transport- og logistikvirksomheder. Forordningerne sikrer ens procedurer i hele Europa, og gør det derfor nemmere og billigere for små virksomheder at føre en sag om ubestridte pengekrav på tværs af landegrænserne i Europa.

 

Endelig sikrer et ”ja”, at Danmark kommer med i konkursforordningen i EU. Det betyder, at en dansk transport- eller logistikvirksomhed, som handler med en virksomhed i et andet EU-land, som går konkurs, får lettere ved at inddrive de penge, som den danske virksomhed har til gode.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com