Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

ITD: Gode elementer i vækstplan

Søgeord:

18. juni 2014  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2257 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Regeringen præsenterer en vækstplan, der ser ud til at falde på plads i et blåt-rødt forlig. Vejgodstransportens brancheorganisation ITD roser flere elementer i planen.

Regeringen præsenterer en vækstplan, der ser ud til at falde på plads i et blåt-rødt forlig. Vejgodstransportens brancheorganisation ITD roser flere elementer i planen.På transport-

 

området er det, ifølge ITD, velkendte overskrifter, der springer i øjnene:

 

Udvidelse af vejnettet til modulvogntog, forlængelse af forsøgsordningen med modulvogntog samt forhøjelse af den maksimalt tilladte vægt for syv-akslede vogntog til 56 tons.

 

Der foreligger dog ikke oplysninger om, hvorvidt disse elementer på nuværende tidspunkt er endeligt klappet af imellem forligsparterne.

 

Derudover planlægger regeringen også at udmønte en pulje på 2,5 mia. kr. til investeringer i infrastruktur.

Branchen klar

ITD’s administrerende direktør Jacob Chr. Nielsen (foto) kommenterer det således:

 

- Det er initiativer, der har været længe undervejs, og som det bliver godt endelig at få i hus. Branchen er klar til at gribe mulighederne, for initiativerne er entydigt positive for transportvirksomhedernes muligheder for at levere et godt og konkurrencedygtigt produkt til dansk erhvervsliv.

Hos ITD hæfter man sig også ved, at regeringen vil styrke en mere målrettet efteruddannelse af arbejdsstyrken.

 

- Vi hører allerede nu fra medlemsvirksomhederne, at det er svært at skaffe kvalificerede chauffører herhjemme. Der skal kun et lille opsving til, før vi kommer til at opleve decideret chaufførmangel, og her kan en målrettet opkvalificering af de ledige blive meget relevant, fortsætter Jacob Chr. Nielsen.

Nøgleord

Derudover hæfter man sig hos ITD ved, at effektiviseringer, produktivitet og konkurrenceevne er nøgleord i mange af de initiativer, regeringen sætter i gang i forbindelse med vækstplanen.

 

- At skabe vækst og velstand handler også om at stille krav til vores virksomheder. Vi skal i bogstaveligste forstand levere varen. Det er klart, at det er dem, der kan gøre det bedre end konkurrenterne, som vi skal satse på, tilføjer administrerende direktør siger Jacob Chr. Nielsen, ITD.

/cw
IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com