Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

ITD: Grænsekontrol forlænget 20 dage

Søgeord:

14. januar 2016  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

517 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Vejgodstransporter mærker indtil videre intet.

Grænsekontrollen fortsætter i uændret form de næste 20 dage. Den vil løbende blive vurderet, og stikprøvekontrollen vil kunne intensiveres efter behov.

 

Det er meldingen fra udlændinge-, integrations- og boligminister Inger Støjberg onsdag den 13. januar.

 

Ifølge ITD er der ikke indløbet rapporter om større problemer for vejgodstransporten, men alligevel følger man situationen tæt.

 

- Vores medlemmer er heldigvis endnu ikke ramt nævneværdigt af den indførte grænsekontrol, og rent praktisk betyder forlængelsen ikke, at de nuværende rammer ændres. Men vi er opmærksomme på, hvis der skulle ske en stramning på området. I yderste konsekvens kan det have indvirkning på køre- og hviletiden, hvis lastbilerne havner i lange bilkøer, som vi blandt andet har set i Østrig, siger Jacob Chr. Nielsen, adm. direktør i ITD.

Regeringen har ikke taget stilling til, om den midlertidige grænsekontrol skal forlænges ud over de 20 dage, men ifølge Schengen-reglerne gives der mulighed for at forlænge kontrollen yderligere, hvis der fortsat vurderes at være en alvorlig trussel mod den offentlige orden eller den indre sikkerhed.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com