Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

ITD gransker norsk mindsteløn

Søgeord:

24. juni 2015  |  

Af Claus Warncke

Læst i alt:

3471 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Uklare regler risikerer at ramme danske vognmænd.

Norge har indført mindsteløn for transportområdet. Reglerne er fortsat uklare og risikerer at ramme danske vognmænd med opgaver i Norge.

 

Reglerne for den norske mindsteløn på transportområdet træder i kraft 1. juli 2015. Fremover skal al transport, der er bestilt fra Norge, aflønnes med 158,32 norske kroner i timen, hvortil der kommer diæter på 307 norske kroner pr. dag.

For en dansk vognmand er det vigtigt at være opmærksom på, at der altid vil være tale om en dagsaktuel vekselkurs mellem danske og norske kroner. Bare inden for de sidste par uger har der været en kursdifference på plus /minus tre danske kroner, svarende til et groft spænd på 130-135 danske kroner.

ITD taler med myndigheder

På trods af at de norske myndigheder nu implementerer loven, er der stadig mange uafklarede spørgsmål omkring fortolkninger og procedurer. ITD’s jurister har fulgt processen tæt fra start og er i løbende kontakt med de norske myndigheder og norske transportorganisationer.

 

- Det her handler om kroner og ører for vores medlemmer. At reglerne fra de norske myndigheder er meget uklare betyder, at vi er nødt til at fastholde en tæt dialog med dem. Kun på den måde kan vi sikre, at vi har de nyeste fortolkninger og oplysninger og dermed rådgiver vores medlemmer bedst muligt, siger Maria Feldberg, jurist hos ITD.

Tjek medlemsforum

Maria Feldberg understreger vigtigheden af, at medlemmer, der har kørsler i Norge, holder sig løbende informeret på ITD’s medlemsforum. Efterhånden som reglerne bliver klarere defineret, kommunikerer ITD’s jurister dem ud til medlemmerne.

For at give en så præcis vedledning som muligt samler ITD spørgsmål med tilhørende svar på ITD’s hjemmeside, hvor listen løbende opdateres.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com