Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

ITD kører frem med nye kampagner i 2014

Søgeord:

18. december 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2377 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Brancheorganisationen ITD styrker vejtransportens ansigt udadtil gennem en række nye aktiviteter næste år.

Brancheorganisationen ITD styrker vejtransportens ansigt udadtil gennem en række nye aktiviteter næste år.I sidste måned besøgte ITD Naur Sir Skole nær Holstebro for at dele trafikveste ud og slå et slag for trafiksikkerhed. I 2014 får ti andre skoler besøg som en del af ITD's mange kampagneaktiviteter i det nye år.

 

De skal bidrage til et mere positivt og nuanceret billede af transportbranchen i offentligheden, hvor vejtransportens negative enkeltsager ofte præger overskrifterne og tegner et skævt billede af erhvervet.

Fælles kampagne svært

I 2010 - 2012 blev der gjort et forsøg på at samle alle vejtransportens organisationer i en fælles kampagne, som skulle skabe et mere nuanceret og faktabaseret billede af lastbiltransporten. ITD tog initiativ til Kampagnen ’Holder DK Kørende og gør nu status.

Nikolaj Stig Nielsen, ITD’s kommunikationschef (foto):

 

- Resultaterne af det der blev gjort var gode. Men forudsætningen om at lave en fælles kampagne for alle organisationer har desværre vist sig at have en meget vanskelig gang på jord. Jeg skal ikke gøre mig klog på årsagerne, men vi har taget erfaringerne ad notam og planlægger nu fremadrettet vores kampagneaktiviteter i ITD’s eget navn og lægger ’Holder DK Kørende’ på hylden.

 

Nikolaj Stig Nielsen understreger, at døren fortsat står på vid gab for alle, der vil være med til at sætte en positiv dagsorden for erhvervet.

Skoler, cyklister, folkemøde

I 2014 starter ITD et nyt koncept. ’Lastbilkaravanen’ rettes mod de mindste klassetrin i folkeskolen. ITD har som mål at besøge ti folkeskoler i løbet af 2014 for at snakke transport og sikkerhed med de allermindste.

Med sig tager ITD blandt andet en børnebog, som organisationen selv har udgivet, samt et oplæg til lærerne om, hvordan de kan arbejde med lastbiltransport i undervisningen.

 

En anden nyhed er ITD’s deltagelse i den landsdækkende kampagne ’Vi cykler til arbejde’, der med stor gennemslagskraft er bygget op af Dansk Cyklist Forbund gennem de senere år. ITD er hovedsponsor de næste tre år for at styrke den positive dialog mellem ’store’ og ’små’ trafikanter.

Transportpris, DM og årsdag

På den kommende sommers Folkemøde på Bornholm mejsler ITD også vejtransporten synligt og positivt ind i den bornholmske granit via et hovedsponsorat for arrangementet og markante aktiviteter på pladsen.

 

Danish Transport Award, en ny transportpris for hele branchen, er et andet ITD-initiativ, der skal være med til at øge stoltheden internt i erhvervet. Prisen uddeles ved et gallashow ved ITD’s generalforsamling til april.

Derudover planlægger ITD en mere synlig deltagelse i DM for Transportlærlinge i maj samt en helt ny ’Vejgodstransportens Årsdag’ i efteråret 2014.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com